10. 6. 2015.

Matt Skiba and the Sekrets - Kuts #recenzija

Superball Music
2015

Ako živite u svetu u kome je Matt Skiba nepoznat onda mnogo propuštate. Osim što je jedno od najznačajnijih imena punk muzike u zadnjih petnaest godina sa svojim bendom Alkaline Trio, od skora je i frontmen Blink 182, on ima i nekoliko zanimljivih projekata sa strane.
Matt Skiba and the Sekrets postoje već nekoliko godina i objavili su svoj drugi album ’Kuts’. Pored Skiba-e u bendu su AFI basista Hunter Burgan i My Chemical Romance bubnjar Jarrod Alexander. Ako volite new wave zvuk kao The Smiths, Joy Division, Gang Of Four, The Stranglers, Elvis Costello onda su Matt Skiba and the Sekrets prava stvar za vas.


Projekti kao Matt Skiba and the Sekrets su zanimljivi zato jer nemaju velikih pretenzija. Ovo je žanrovska muzika koja će naći svoju publiku bez velike reklame. 
Lonely and Kold“ i „She Wolf“ možda i najače numere na ’Kuts’ veličanstveno otvaraju ovaj album. Dosta melodične a ipak veoma gitarske zasigurno najveći hitovi sa ovog diska.
Krazy“ vas vraća u osamdesete i malo usporava ritam albuma. Izvorni new wave se čuje u odličnoj „She Said“. „I Just Killed to Say I love You“ i synth kao potencijalni (nikada objavljeni) hit Spandau Ballet, na primer...
Way Bakk When“ se posebno izdavaja kao polu balada iz vremena kada je new wave postao pop. „Krashing“ i „Hemophiliak“ odišu Morrisey-em i The Smiths stilom. Moderna balada „Never Believe“ je ispred veoma simpatične „Vienna“ koje i zatvara album.

Mislim da su Matt Skiba and the Sekrets kroz ovih deset pesama na ’Kuts’ prošli kroz sve periode new wave muzike, od underground početaka preko pop faze do današnjih modernih tendencija. Jedan sasvim pozitivan i prijatan album.

Нема коментара:

Постави коментар