30. 5. 2015.

Ekskluzivni intervju: Driving Mrs. Satan #intervju

Driving Mrs. Satan su bend koji je redefinisao heavy metal, barem na neki način...
Ideja je bila da poznati hitovi (Iron Maiden, Slayer, Metallica...) dobiju neku novu dimenziju. Pesme koje možete čuti na njihovom debiju 'Popscotch' (pročitajte recenziju) možda nećete prepoznati ako ne pročitate naslove numera. Ono što ovaj bend radi bi moglo da se opiše kao "kada je heavy metal postao predivan!". Akustični instrumenti, predivan ženski vokal i neverovatno pozitivne melodije!

Giacomo Pedicini idejni tvorac projekta Driving Mrs. Satan u ekskluzivnom intervjuu za mikerecenzije priča o promociji debi albuma 'Popscotch' ali i o planovima za sledeći album.



1. Driving Mrs Satan je počeo kao trio ali sada ste četvorka, čak sa nekim novim licima, razlog promene su „kreativne razlike“ ili  je nešto drugo u pitanju?

DMS: Neko je imao neke druge obaveze tako da smo sada četvorka, Valerio je na gitari a Antonio na bunjevima.

2. Koliko su pesme drugačije na koncertima od verzija na albumu?

DMS: Volimo da malo improvizujemo na koncertima ali većina pesama imaju slične aranžmane koje možete čuti i na albumu. Ljubitelji smo improvizacije i trudimo se da svaki koncert bude drugačiji od prethodnog.

3. Na koncertima svirate samo numere sa albuma ili ima i drugih pesama?

DMS: Sviramo sve pesme sa albuma ali ima i nekih novih. Na ovoj turneji svirali smo 50 ili 60 koncerta tako da smo imali vremena da uvežbamo sve pesme za naredni album.


4. Drugi album će biti samo obrade ili će se naći i autorski materijal?

DMS: Da, biće samo obrade na sledećem albumu, još uvek ima dosta pesama koje hoću da odsviram, heavy metal osamdesetih je period sa mnogo lepih pesama i predivnih bendova.

5. Postava koja svira na turneji će snimi i album?

DMS: Da ovo je nova postava koja snima drugi album, barem većinu. Veoma sam srećan zbog toga jer je energija između nas odlična. Ali biće i nekih muzičara koji su svirali na ’Popscotch’.

6. Hoće li biti nekih gostiju na albumu?

DMS: Hmmmm!? Da... biće nekih gostiju... ali ne mogu o tome da pričam. Biće to malo iznenađenje!!! Bilo je zaista lepo jer kada smo ih pitali da učestvuju na novom oni su već znali za nas i za ’Popscotch’.

7. Sa 'Popscotch' ste doživeli veliki uspeh! Legendarni britanski radio voditelj i novinar Nicky Horne je puštao Driving Mrs. Satan u svojoj emisiji na Team Rock Radio. Kakva je bila vaša reakcija povodom toga?

DMS: Ne znam, stvarno ne znam...
Od početka smo bili sigurni da radimo nešto dobro i čvrsto smo verovali u to. To je naša tajna. Neočekivano mnogo poštovanja smo dobili. Naša reakcija je bila: Fantastično!


8. Da li su vas kontaktirali bendovi čije ste pesme obradili?

DMS: Da, Michael Weikath iz Helloween je napisao lep tekst o nama, čak i Dan Spitz iz Anthrax-a... a tu je i Nikki Sixx... ali to je neka druga priča!

9. Kako su fanovi na turneji reagovali, neki od njih su se prvi put susreli sa Driving Mrs. Satan?

DMS: Posle koncerata uvek je bilo samo pozitivne kritike, ponekad ljudi nisu znali da su to heavy metal obrade tako da su na muziku i tekstove reagovali na drugačiji način. Čudno je, svirali smo u Metal klubu gde su dva dana pre nas svirali Obituary i Sodom. I bili smo malo uplašeni... ali ipak smo dobili samo aplauze, osmehe i poneku suzu...

10. Kako je protekao nastup u Hrvatskoj?

DMS: Fantastično, svirali smo u Vintage Industrial Baru (Zagreb, 13. februar), publika nas je veoma toplo primila, osećali smo se veoma prijateljski sa njima. Voliim da sviram u zemljama gde je muzika uvek veoma važna stvar nadam se da ćemo se brzo vratiti.
Jula smo na Lent Festivalu (Maribor, Slovenia 3. jul) i mislim da se i u Hrvatsku uskoro vraćamo.

11. Znam nije baš jednostavno da bendovi iz Evrope sviraju i objavljuju u Americi, da li je 'Popscotch' u bilo kom formatu dostupan tamo i da li postoje planovi za eventualnu turneju?

DMS: Jako je teško svirati u Americi za sada je to samo san ali ko zna... Mislim da će novi album i 'Popscotch' takođe biti dostupni i tamo.

12. Kako ti se čini stanje heavy metal-a danas?

DMS: Voleo bih da čujem više melodije, to mi nedostaje. Fali mi taj stari rock’n roll vajb. Previše je vrištanja, režanja i besa. Ali to je samo moje mišljenje. Previše konformizma.

13. Da li si čuo za japansku pop/metal senzaciju Babymetal i da li ti se sviđa taj koncept?

DMS: Čuo sam za Babymetal mislim da je odlična ideja iza njihove muzike. Video sam samo neke snimke na youtube

14. Ne znam da li si otvoren za sugestije ali sa talentom koji ima Claudia Sorvillo mislim da bi obrada „Under Preasure“ (Queen & David Bowie) bila odlična u Driving Mrs. Satan stilu!

DMS: Danas sam slušao tu pesmu... Mike da li si ti vidovit!?

15. Posle dvogodišnje turneje sa bendom da li je Claudia Sorvillo (pevačica) konačno počela da sluša heavy metal? :)

DMS: Ha ha ha... I dalje uči!!! Ali moram da ti kažem da njoj heavy metal i rock nisu totalno strani. Jedan od njenih omiljenih bendova su Fates Warning. I jednog dana možda ti ispriča o njenoj vezi sa jednim od albuma Cannibal Corpse!

Driving Mrs. Satan facebook


Нема коментара:

Постави коментар