15. 3. 2015.

Sleeping With Sirens - Madness #recenzija

Epitaph
2015

Sleeping With Sirens su imali sporiji put od anonimnosti do svetske slave. Nikada nisu bili totalno naklonjeni underground-u ali tek sa svojim trećima albumom ’Feel’ uspevaju da postignu zasluženi komercijalni supeh. Taj album ima sve atribute klasika post-hardcore-a, nekoliko odličnih hitova a pre sve iznenađujuće vokalne deonice Kellin Quinn-a. U dve godine od tog do novog albuma ’Madness’ promena kroz koju su prošli, odlazak gitariste i jednog od autora Jesse Lawson-a je ostavila težak trag na njihov materijal. Nove pesme kao da su pravljene samo za mladu publiku koju zanimaju aktuelni hitova sa top liste bez obzira na žanr.

Novi album ‘Madness’ ima snažan početak i kraj dok je sredina veoma diskutabilna. “Kick Me” objavljena još prošlog novembra je bio odličan izbor za prvi singl. Brza, žestoka a ipak veoma melodična, moglo bi se reći ono što se od Sleeping With Sirens i očekuje. Na disku je prati “Go Go Go”, drugi singl, koja baš ne ostavlja isti utisak, jeftina pop rock pesma sa “zaraznim” refrenom (više priliči repertoaru bendova We The Kings ili The Summer Set). Od energičnijih pesama na albumu, izdvajaju se “Better Off Dead”; možda i najbolja “We Like It Loud” a vredi i “Don't Say Anything” koja zatvara disk.
Trenutno popularan žanr electro rock našao se na ploči u dve numere: melanholičnu “Gold” i ritmičnu “Fly” koja će sigurno biti singl a možda i najveći hit ovog izdanja.
Ostatak ‘Madness’ su numere koje bi najlakše opisao kao kopiju One Direction stila, jednostavne, ljigave pop pesmice. Sleeping With Sirens ne prave muziku za ogorčene, depresivne muškarce u kasnim tridesetim već za tinejdžere. Većina ovih numera će sigurno naći svoje fanove u to ne sumnjam samo to nije ono što sam očekivao od ovog benda. Od tih pop numera nekoliko imaju smisla: “The Strays“ iznenađujuće u indie pop/rock i vesela balada - naslovna “Madness“. Dok za pesme kao “Save Me a Spark“ (ovo ide kao singl, garantovano), “Left Alone“ – mogu samo da se zapitam: zašto!?

Ovakvi albumi su uvek rizik jer bend izdaje svoje stare fanove u nameri da pridobije nove. Ti novi slušaju sve što je popularno ali nisu baš uvek spremni i da potroše svoj novac na njih jer zavise od džeparca. Biće zanimljivo videti u kom pravcu će se razvijati sadašnja postava Sleeping With Sirens. Nisu oni ni prvi ni poslednji koji su se prodali.

Нема коментара:

Постави коментар