11. 1. 2015.

Fall Out Boy - American Beauty/American Psycho #recenzija

DCD2 Records
2015


Filmovima inspirisan American Beauty/American Psycho’ je najveće sranje koje ćete čuti u ovoj ili bilo kojoj godini. Iz nekog razloga naslovi i tekstovi pesama se uglavnom odnose na neke filmove. Možda je razlog tome što se na albumu nalazi i pesma koju su Fall Out Boy snimili za novi Disney film, ko zna. Više deluje da je ova ploča snimana na brzinu i trebalo je inspiraciju naći što pre, po što ne preuzeti detalje iz nekog filma.

Ovo je bend koji je u svojoj karijeri imao uspešne komercijalne ispade ali i neke kvalitetne radove, prošli ’SaveRock And Roll’ je posle svega odličan album. Ovog puta su pokušali klasično zgrtanje para na trenutnoj popularnosti jer bi bilo glupo da ponovo lažu da su se raspali da bi ponovo snimili povratnički album.

Što se tiče American Beauty/American Psycho’ na forumima za ilegalno skidanje muzike se povela, opravdana rasprava, zašto je ovaj album stavljen pod punk kategoriju kada sa njom nema ništa. Da se podsetimo FOB su godinama bili pop punk bend i to je u redu, snimili su i izuzetan HC album ’PAX AM Days’ ali American Beauty/American Psycho’ je najobičnije pop-dance-rock iživljavanje jednako onome što snimaju One Direction, Bieber i otale trenutne ikone pop muzike. Toliko je loš album!
Biseri gluposti su: „Uma Thurman“ (da nazvali su pesmu po glumici!) – tekst „ona hoće da pleše kao Uma Thurman...“ uz surf rock gitaru koja bi trebalo da se odnosi na film Pulp Fiction. Sledeća "Jet Pack Blues" je neuspeli pokušaj power balade uz iritantne elektronske instrumente. "Fourth of July" je kopija "Alone Together" neuspela. "Novocaine" deluje kao nešto što bi snimili Panic! At The Disco ali ni oni nisu toliko nisko pali.
Par numera imaju nekog smisla, npr. naslovna "American Beauty/American Psycho" jedna od retkih na kojoj se (po malo) čuju gitare. Uvodna "Irresistible" deluje kao da joj fali početak, nije ništa novo u repertoaru FOB ali na ovako slabom albumu i ovakva pesma je OK. "Centuries" je možda i najbolja na ovom disku nije ni čudo što je izabrana za prvi singl. Pop numera "The Kids Aren't Alright" je pristojan dodatak na ove nekoliko dobre. "Immortals" koja se nalazi na albumu bi trebalo da je drugačija od one koja se nalazi na soundtrack-u za Big Hero 6 animirani film, to se baš i ne čuje. "Favorite Record" je simpatična pesma...

Tako je to sa tim komercijalnim izvođačima, biznis i zarada su uvek na prvom mestu. Objave jednu kvalitetnu ploču, postignu uspeh, odmah po turneji snime novi album bez ideje uz pomoć producenata, Fall Out Boy su ih imali čak pet za potrebe ’American Beauty/American Psycho’ albuma. Prodavaće se ovo, kakve se gluposti prodaju što ne bi i ovo...

Нема коментара:

Постави коментар