10. 10. 2014.

Yellowcard - Lift A Sail #recenzija

Razor & Tie
2014

'Lift a Sail' je dobar album bilo bi pogrešno reći da nije, ali ovo više nije Yellowcard koji smo zavoleli pre deset i više godina. Stariji, zreliji i željni nečeg novog u svojoj muzici. Svakako se oseća napredak u odnosu na prazan 'Southern Air' iz 2012. godine. Ipak ljudima koji su zaljubljeni bi trebalo zakonom zabraniti da snimaju muziku (ovo se odnosi na pevača Ryan Key-a).



Dosta snažan početak za jedan veoma miran album, posle uvoda "Convocation" u kom dominira violinista Sean Mackin uz pratnju gudača, "Transmission Home" je sasvim dobar početak ove ploče. Melodična a ipak energična pesma za kratko vreme je postala novi hit ovog benda. U sličnom tonu je i sledeća "Crash the Gates", jake gitare, melodično pevanje, odličan refren.
"Make Me So" je jedina koja ima punk elemente po kojima su Yellowcard poznati, inače dosta dobra pesma mogla bi da bude potencijalni singl.
Prvi singl "One Bedroom" nije ostavio neki utisak na mene kada sam je prvi put čuo ali sa svakim novim slušanjem uspeo sam da zavolim tu pesmu. Jednostavna balada koja bi bila u potpunosti bezlična da nema fantastičan, glomazni završetak i jednu od najboljih solaža (inače Yellowcard nisu bend poznat po dobrim solažama).
Ostatak albuma je nešto slabijeg kvaliteta od uvodnih pet pesama. Ljubavne: "Fragile and Dear", "Madrid", "California" će možda naći svoju primenu kod slušalaca ali na ovom albumu su manje, više nepotrebne. Izdvaja se i "The Deepest Well" na kojoj gostuje Matty Mullins iz Memphis May Fire, fin, pevljiv refren ima i gitara... 
Naslovna "Lift a Sail" deluje kao da ste je već čuli u Yellowcard repertoaru. Violina se na ovom izdanju praktično i ne čuje, "MSK" je jedna od retkih sa tim instrumentom.
"Illuminate" i "My Mountain" sa po malo punk uticaja kao da služe da album traje malo duže, ništa više.

Mislim da je ovo presudni album za Yellowcard jer već godinama njihov uticaj pada bez izgleda da to isprave. 'Lift A Sail' je veoma radio friendly, sve je veoma dobro upakovano da bude slušljivo što većem delu publike. Nekoliko pesama su u modernom electro rock žanru koji je danas veoma popularan. Bio je ovo nekad odličan bend, danas...

Нема коментара:

Постави коментар