27. 6. 2014.

Between Whiles - Deceptive Appearance #recenzija #stream

Myo Agency
2014




Between Whiles postoje samo godinu dana a EP ’Deceptive Appearance’ je njihovo prvo izdanje, bend živi i radi u Italiji. Klasična petočlana postava (dve gitare, vokal, bas, bubanj) predvođena Isacco Valsecchi-jem i Samuele Sala-om svira melodični hardcore dostojan velikana kao što su Architects.


U samo četiri pesme Between Whiles su uspeli da prenesu svu energiju njihove mladalačke buntovnosti u muziku koju stvaraju. Bez kompromisa i presedana bend kreće i završava snažno i brzo, samo trinaest minuta je trajanje njihovog materijala ali je užitak potpun i zadovoljstvo nepobitno. Da se ne zamerim ostatku benda ali sve pohvale idu na račun pevača Alessandro Rios-a koji je svojim maštovitim vokalom upotpunio njihovu muziku u žanru koji ipak ne daje previše prostora za eksperimentisanje.
EP ’Deceptive Appearance’ otvara „Bury Me“ moderna metalcore numera sa fantastičnom kombinacijom vokalnih i gitarskih deonica. „Choices“ nastavlja još brže i teže. „Stolen Heart“ neočekivano počinje klavirom i jedina je u kojoj su Between Whiles usporili, potencijalni hit sa ovog izdanja. Iz nekog razloga kroz svaku pesmu se provlače prog gitara najviše je ima u poslednjoj “Thoughts Drowning In The Sea”.

Ono što ih izdvaja od ostalih u ovom pravcu jeste da nemaju čiste vokale a ipak ne zvuče retro kako se očekuje već su uspeli da iskreiraju neki moderan zvuk samo njima svojstven.
Sirovo i veoma iskreno deluje muzika koju stvaraju Between Whiles. Možda je previše pohvala jer je ovo njihovo prvo izdanje ali ako nastave ovako nebo je granica njihovom uspehu.

Нема коментара:

Постави коментар