17. 6. 2014.

As A Conceit - Ebb / Flow EP #recenzija #stream

Myo Agency
2014




Petočlani As A Conceit dolaze iz Venecije, Italija, i deo su bogate metalcore scene u svojoj zemlji. Bend je nastao 2012. kada su objavili i prvi singl. Sledeće godine snimaju spot za „Living Entities“ koja je za sada najveći hit u njihovoj karijeri.
Novo izdanje je EP ’Ebb / Flow’.

Rainbringer“ otvara ovaj mini album, konkretno i žestoko kako se očekuje od metalcore-a. As A Conceit predstavljaju stariju školu ovog pravca gde dominiraju teški rifovi i agresivni vokali. Ipak njihov zvuk nije retro već je poprilično moderan i dovoljno komercijalan da se poredi sa nekim mnogo poznatijim imenima ovog žanra.
Integrity“ nastavlja još brže i dinamičnije od uvodne. Kroz pesmu kao da se provlače i prog elementi. Veoma kompleksna numera sa dosta brejkova.
The Blue Ringed“ po energiji ne zaostaje za prethodnim ali je prva u kojoj ima i čistih vokala ali samo u refrenu. Poslednja „Rough Waters“ odvodi bend u hardcore. Kao da As A Conceit pokazuju da mogu da budu još teži nego što su pokazali na ostatku ’Ebb / Flow’ EP-a. Ipak pesma ima dosta melodičniji refren koji otkriva i njihovu mirniju stranu.

As A Conceit su svakako bend koji obećeva. Sve pesme su na engleskom jeziku tako da lako možete da pomislite da dolaze iz Britanije ili Australije, nema ničega što bi ih odredilo kao italijanski bend.

Preporučuje se svima koji vole rane radove bendova: We Came As Romans, Asking Alexandria, Parkway Drive... 

Нема коментара:

Постави коментар