8. 5. 2014.

Killer Be Killed - Killer Be Killed #recenzija

Nuclear Blast
2014

Sama činjenica da u Killer Be Killed sviraju Max Cavalera, Troy Sanders i Greg Pucito, da ne zanemarimo odličnog bubnjara Dave Elitch-a, samo ovaj spisak imena je dovoljan da vam zastane dah od pomisli šta vas očekuje od njihove muzike. Max i groove metal iz Soulfly, Troy i sludge iz Mastodon-a, Elitch je svirao u The Mars Volta, Greg i kako već opisati prog ludilo zvano The Dillinger Escape Plan. Odlika ovog albuma je mešavina svih ovih žanrova ali to je i njegov najveći problem.


Tri veoma različita pevača su se odlično uklopila ali i tri veoma različita autora su uspela da spoje svoje stilove i naprave celinu. Na žalost svaka pesma je prepoznatljiva po stilu svog autora. Desi se po neka mešavina, npr. Mastodon strofa Dillinger refren ali jednostavno nema iznenađenja. Album je veoma „lak“ za slušanje ako volite više žanrova u svakoj od pesama. Dosta je žestok uz nekoliko mirnijih stoner izleta.
Prvi singl "Wings of Feather and Wax" otvara album i jedna je od lakših, predvidljivih pesama. Može da se kaže da je i jedna od slabijih na disku.
Sledi „Face Down“ dosta brza u prepoznatljivom Cavalera stilu. „Snakes Of Jehova“ je još jedna za Soulfly fanove. U „Curb CrusherMax i Sanders su odlično podelili vokale. „Save The Robots“ sporija od ostalih povezuje sva tri pevača kao i „I.E.D.“ koja iz groove prelazi u sludge. U „Twelve Labors“ svako od pevača ima svoj deo, album zatvara još jedna sludge „Forbidden Fire“, zanimljivo je čuti Max-a u ovom žanru.

Killer Be Killed uopšte nije loš album, čak je veoma prijatan za slušanje ako vas interesuju ovi muzički stilovi. Problem je što se ništa ne izdvaja sa ovog izdanja, dobar je kao celine ali ne i odličan. Na žalost možda smo svi previše očekivali od tri, možda i najveća imena u metal-u trenutno.

Нема коментара:

Постави коментар