2. 9. 2013.

DevilDriver - Winter Kills #recenzija

Napalm Records
2013


Problem ovog benda je što pravi odlične albuma ali nema hitova! I šesti album DevilDriver je baš takav, odličan od početka do kraja ali nema ni jedne pesme koja se izdvaja i koja bi mogla da predstavi album publici koja je navikla na taj princip rada. Five Finger Death Punch, Stone Sour (da ne nabrajam više) svi imaju po nekoliko hitova, par odličnih pesama i ostatak album koji je tu više radi popunjavanja praznine dok DevilDriver ne.

’Winter Kills’ otvara odlična „Oath of the Abyss“, od starta ima dosta groove-a, dosta melodike, po malo death i core-a. Bez obzira što su Amerikanci sa Floride oni se baš i ne uklapaja u trenutni Pro Tools metal gde je sve previše producirano i nasnimavano do besvesti.
Prvi singl je žestoka „Ruthless“ posle koji sledi odličan grooveDesperate Times“. „The Appetite“ je drugi singl i pesma za koju je urađen i spot. Ostatak ’Winter Kills’ albuma čine kompaktne metal numere, jedino što se javlja kao problem je što su sve u sličnom ritmu. Na kraju izdanja je obrada Awolnation velikog hita iz 2011. „Sail“.

Bez kompromisa i bez ikakvih pretenzija urađen album, jedno od boljih metal izdanja ove godine.

Produkciju je ponovo radio Mark Lewis poznat po izdanjima The Black Dahlia Murder, Trivium, Chimaira...

Нема коментара:

Постави коментар