4. 9. 2013.

Dave Grohl uradio remix BL'AST materijala #stream

Početkom avgusta sam pisao o angažmanu Dave Grohl-a kao producenta izgubljenog materijala hard core legendi BL'AST. Kao veliki fan benda frontmen Foo Fighters-a je prihvatio izazov i novo izdanje je spremno! Novi album nosi naziv 'BLOOD!' i objaviće ga Southern Lord Records.

Originalno oformljeni kao M.A.D. 1982. u Santa Kruz, Kalifornija. Prvi album 'The Power of Expression' objavljuju 1985 za Wishingwell Records ali kompanija propada tako da album i ne uspeva da stigne u prodavnice. Posle turneje po zapadnoj obali bend je snimio 'It's In My Blood' drugi album koji je objavljen za čuvenu SST izdavačku kuću. Tokom snimanja bend je sa pet spao na četiri člana. 1987. pored drugog albuma izlazi i singl, obrada Alice Cooper-a "Schools Out". SST objavljuje i reizdanje prvog albuma, 'Take The Manic Ride' treće i poslednje izdanje benda je objavljeno 1989.
Pevač Clifford Dinsmore napušta bend 1990. a vokale preuzima gitarista Mike Neider. Pokušaji da se snima novi materijal su bili uglavnom neuspešni i BL'AST se ubrzo rasformira.
2001. su se oformili i održali nekoliko koncerata.
2013. pored reizdanja materijala bend će se oformiti radi turneje. Clifford Dinsmore će preuzeti vokale, Mike Neider je gitarista, Nick Oliveri (ex-Queens Of The Stone Age) na bas gitari i Hoss Wright na bubnjevima

Preslušajte album na spin.com

BL'AST i Dave Grohl

povezane vesti:
Dave Grohl kao producent #audio

Нема коментара:

Постави коментар