20. 8. 2013.

Hellsongs - These Are Evil Times... #recenzija

Tapete Records
2013

Hellsongs su bend o kome bi trebalo da  se priča a njihove pesme da budu aktuelni hitovi na svetskim radio stanicama, na žalost nije tako. Trio iz Švedske koji snima nadasve originalne verzije poznatih heavy metal hitova baš se i ne uklapa u trenutni svetski muzički trend.

Album otvara prvi singl “Iron Man” obrada čuvenog hita Black Sabbath, kao i sve obrade Hellsongs-a i ova je promenjena do neprepoznatljivosti. Teško je priznati ali možda i najbolja obrada u njihovoj karijeri. ’These Are Evil Times...’ je pretežno miran albuma sa više balada tj. sporih pesama.
Zanimljiva je disko varijanta Rammstein pesme „Engel“.Treći album donosi i najviše autorskog materijala, drugi singl je za fantastičnu i veselu „Equality“ koja i pored ritma koji podiže raspoloženje nosi snažnu poruku o jednakosti među ljudima.
Tužna „Cold“ je jedna od jačih balada na ovom disku. Pored primarnih ženskih vokala za koje je zadužena My Engström Renman ovog puta je i Kalle Karlsson lider i gitarista otpevao nekoliko pesama.
Eyemaster“ švedskog death metal benda Entombed je u verziji Hellsongs samo prelepa tužna balada.
Autorska „Oh, Rosseau!“ Sa muškim vokalom i rege prizvukom je odličan uvod u pesmu koja je prethodila ’These Are Evil Times...’ albumu. Snimljena kao posveta Ronnie James Dio-u „Stand Up And Shout“ ostaje verna originalu koliko je to moguće kada su u pitanju Hellsongs.
Kalle Karlsson zatvara album u ozbiljnoj „Music Took My Life“.


Prvi album sa novom pevačicom My Engström Renman doneo je promenu u smislu da ima više Hellsongs numera a manje obrada. Jedinstven stil muzike (lounge metal) ovog benda je svakako nešto najoriginalnije što ćete naći na muzičkoj sceni. Kao da je pravljeno za sve nas koji ne volimo da se opredelimo za jedan žanr.



Zahvaljujem se izdavaču Tapete Records na ustpljenom albumu benda zbog pisanja ove recenzije. Album These Are Evil Times izlazi 30. avgusta posetite stranice facebook.com/hellsongs i itunes.apple.com 
Special thanks to lovely people of Tapete Records for sending me this great album to write a review!

Нема коментара:

Постави коментар