16. 3. 2013.

Hadouken! - Every Weekend

Surface Noise Records
2013


Every Weekend’ je treći album za britanski electronic/dubstep/new-rave bend Hadouken! producenta i pevača James Smith-a. Mešavinom žanrova i kombinacijom elektronskih i živih instrumenata Hadouken! su naslednici velikih imena te scene. Ako hoćete rap - slušaćete Dizzie Rascala; elektro punk - The Prodigy su još uvek aktuelni; dub step i metal Enter Shikari su glavni; pa šta onda Hadouken! traže mešajući sve te žanrove? Njihova „tajna“ je što su manje agresivni u muzičkom smislu i generalno njihova muzika najviše vuče inspiraciju iz dance scene.

Definitivno umeju da naprave hit: „Parasite“ je očigledan primer, da ne spominjem skoro 40 miliona pregleda pesme „Levitate“ na youtube-u, ali albume ne umeju da naprave. Kao i na prošlom ’For the Masses’ ima svetlih tačaka ali ne drži pažnju od početka do kraja. Novi album ‘Every Weekend’ se deli na pesme u kojima se repuje i one u kojima se peva. Svaka od pesama je zanimljiva na svoj način ali album kao celina je dosadan. Danima sam preslušavao novi Hadouken! u nadi da će neka emocija da se probudi ali ništa, sve je mrtvo kao glas James Smith-a. Pesme u kojima Smith repuje (The Vortex, Bliss Out) deluju amaterski. Potencijalni hitovi su „Stop Time“ i „As One“. U pesmi „Bad Signal“ iskoristili su refren pesme „Keep me hangin on“ (originalna verzija The Supremes iz 1966). Zvanično izdanje albuma sadrži deset pesama dok prošireno trinaest. Od 2010 bend objavljuje singlove sa ovog albuma, do sada su objavili pet: "Mecha Love"(oktobar 2010); "Oxygen"(novembar 2010); "Parasite"(april 2012); "Bad Signal"(avgust 2012); "Daylight"(oktobar 2012); "Levitate"(januar 2013).

Hadouken! su uspeli da naprave dva ogromna hit singla, posle trećeg albuma svakako može da se kaže da postoji napredak u kvalitetu njihove muzike. Ali još uvek ne uspevaju da objave svoj Fat Of The Land(The Prodigy), Dig Your Own Hole(Chemical Brothers), Play(Moby) ili A Flash Flood of Colour(Enter Shikari). Više sreće sledeći put!

Нема коментара:

Постави коментар