3. 12. 2012.

Dinosaur Jr. 25. godina albuma You're Living All Over Me

Dinosaur Jr.
Jedan od najuticajnijih bendova u alternativnoj muzici proslavio je 25 godina od izdavanja svog drugog albuma 'You're Living All Over Me'.
Spin magazin je ovaj album stavio na 31. mesto najboljih albuma izdatih u periodu od 1985-2005.

Dinosaur Jr. je ovaj jubilej proslavio koncertom u New York-u na kom su gostovali Kim Gordon i Lee Ranaldo iz Sonic Youth, Johnny Marr iz The SmithsFrank Black frontmen benda The Pixies.

Frank Black
Kako je najavio J Mascis pevač benda Dinosaur Jr. na koncertu su publiku čekala brojna iznenađenja.
Prvo su odsvirali čitav 'You're Living All Over Me' album. Na pesmi "Poledo", kao i na albumu basista je i na koncertu svirao ukulele. "Čudna pesma zatvara ovaj odličan album" rekao je Lou Barlow dok je štimao ukulele.
Kim Gordon
Publika je bila u šoku kada se na binu pojavio Frank Black iz The Pixies, apsolutna legenda i jedan od pionira scene koja je promenila muzičku evoluciju tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka.

Dinosaur Jr. na koncertu su ugostili i bubnjara Kyle Spence-a iz benda Harvey Milk, basista Al Cisneros i gitarista Kurt Vile iz benda Sleep. Johnny Marr gitarista bendova The Smiths i Modest Mouse je takođe bio gost uz Dale Crover-a iz Melvins-a, kao i Kevin Drew pevač benda Broken Social Scene.
Možda i vrhunac večeri je izlazak Kim Gordon iz Sonic Youth na scenu, ona je izvela  "Don't" sa albuma 'Bug' iz 1988 godine.


Svakako noć za pamćenje za mali broj privilegovanih fanova benda u klubu Terminal 5, u New York-u.

Sredinom septembra Dinosaur Jr. je izdao svoj deseti studijski album 'I Bet on Sky', to je treći album od kako se bend ponovo oformio 2007. posle 10 godina pauze.

izvor i fotografije Rolling Stone

Нема коментара:

Постави коментар