19. 5. 2017.

Linkin Park 'One More Light' recenzija

Warner
2017

Pitam se kome je potreban ovakav album? Ovo nisu Linkin Park, a nisu uspeli ni da se prebliže pop zvuku koji je danas aktuelan. Previše The Chainsmokers uticaja, a ipak daleko od twenty one pilots. Sve se svelo na slične teme u istom ritmu i sa premalo inventivnosti.



Manje poznata činjenica je da su poslednja dva Linkin Park album prošla loše komercijalno tako da ne čudi njihov izlet u Urban Adult Contemporary. 'One More Light' je naporan i težak za slušanje, voleli vi pop muziku ili ne ovo nije ni blizu onome što se danas nudi na top listama. Ako bi spojili neki refren i koji rif, dodali malo distorziju, provukli sve to kroz pro tools dobili bi pristojne dve ili tri numere. Od svih deset na ovoj ploči samo prvi singl "Heavy" ostaje kao jedina koja zapravo i vredi. Simpatična je "Halfway Right". Balada "One More Light", naslovna numera, nije ništa što već nismo čuli samo je ovog puta sa drugačijom muzičkom podlogom. Našli su mesta i za country uticaje u "Sharp Edges". "Good Goodbye" sa Pusha T-jem i Stormzy-jem i nije baš vredna pomena...

Dosta rock bendova je pokušalo sa promenom stila obezbedi sebi veću zaradu ali niko kao Linkin Park. Čak ni Metallica nije ovoliko nisko pala u svojoj karijeri. Ako 'One More Light' uporedimo sa onim što trenutno rade Fall Out Boy ili All Time Low jasno je koliko su se oni bolje snašli i prilagodili svoj zvuk pop melodijama koje imaju smisla. Papa Roach (npr.) možda više nisu Nu-Metal bend ali su jedan od boljih rock bendova danas. A šta su Linkin Park...?

Нема коментара:

Постави коментар