2. 11. 2016.

Upon a Burning Body - Straight from the Barrio #recenzija

Sumerian
2016

Ko bi rekao da će Upon a Burning Body da budu iznenađenje za kraj 2016. godine. Deathcore bend koji nije baš uvek imao naklonost medija (svojom krivicom) objavljuju savršen album kojim presecaju žanrove moderne metal muzike. Možda su "izdali" svoje stare fanove ali su snimili album koji mogu da slušaju i oni koji su ih do sada uglavnom ignorisali (npr. ja).


'Straight from the Barrio' je apsolutno odličan, od groove-a, preko metalcore-a do deathcore-a, prepun energije i dobre muzike. U uvodnoj "`Til the Break of Dawn" su dominantni etno (latino) uticaji, odmah vam je jasno da Upon a Burning Body ovog puta nude nešto totalno drugačije. "Already Broken" će biti jedan od hitova koji će se pamtiti, krajnje jednostavna ali efektna metalcore numera. Nastavljaju sa "You Don't Own Me" i idu još teže ka pravcu po kome su i poznati. Odlični su i u "Media Blackout" koja ima veoma najneočekivaniji breakdown, "B.M.F." je brutalna a naslovna "Straight From The Barrio (210)" se oslanja na djent.
Hoćete baladu? "Leave The Pain Behind" može da posluži u tom smislu (a zapravo je "My Distorted Reflection" balada na ovoj ploči). Odlična, i brza "Fake Plastic Smile" bi mogla da postane još jedan hit. Jedan od najboljih refrena pripada pesmi "The Outcast"...

Hrabar korak i prijatna promena u Upon a Burning Body karijeri. 'Straight from the Barrio' ima dovoljno materijala da zadovolji i okorele fanove ali i otvara vrata za sve ostale koji se ne ograničavaju na jedan žanr u muzici koju slušaju.

Нема коментара:

Постави коментар