30. 10. 2016.

Memphis May Fire - This Light I Hold #recenzija

Rise Records
2016

Nekako mi se činilo da će peti Memphis May Fire album da bude namenjen mainstream publici. Nisam bio u pravu! 'This Light I Hold' je veoma težak i od početka do kraja vam ne daje trenutka za predah. 


Na prethodnom 'Unconditional' (pročitaj recenziju) bilo je više čistih vokala i melodičnih delova, toga ima i na novom ali ne preterano. Zvuk je mnogo teži i brutalniji, možda čak i previše.
Deluje kao da su se Memphis May Fire vratili korenima ali nije, ovo je moderan metal album. "Carry On" je sa pravom odabrana za singl jer odlično prezentuje pravac kojim se kreće ovaj album.
Ima dovoljno materijala za sve ukuse njihovih fanova. Za one koji vole brzo i žestoko tu su: "Out Of It", "Sever The Ties", "The Antidote". Više melodije, srednji tempo i prevljivi refreni u: "The Enemy", "Unashamed". Nekoliko sporijih (balada) za ženski deo publike: "That's Just Life", "Letting Go".
Vrhunac ovog izdanja je svakako saradnja sa Papa Roach pevačem u naslovnoj numeri "This Light I Hold", zamišljena kao duel Mullins-ovog pevanja i rap/metal vrištanja Jacoby Shaddix-a. 
Larry Soliman (ex-My American Heart) se pojavljuje u "Not Over Yet" koja se savršeno uklapa u koncept albuma.

Memphis May Fire kao da su uvek pod nekim pritiskom kada snimaju album. Svako njihovo izdanje ima nedostatke zbog kojih deluje nedovršeno ili monotono. 'This Light I Hold' je kompaktan album i drži pažnju ali nedovoljno uzbudljiv i previše u istom ritmu.

Нема коментара:

Постави коментар