20. 9. 2016.

Taking Back Sunday - Tidal Wave #recenzija


Hopeless Records
2016

Taking Back Sunday su već skoro dvadeset godina na sceni, za to vreme snimili su gomilu hitova i Tidal Wave' je još jedan od dokaza koliko je ovaj bend važan i značajan.
postali jedan od najuticajnijih bendova na sceni. '



Posle prvog singla, naslovne numere "Tidal Wave" izgledalo je kao da se vraćaju korenima i Ramones uticajima ali ovo izdanje nudi mnogo više. "You Can't Look Back" je fantastična, jedna od najboljih pesama u njihovom repertoaru. I dalje prisutan emo zvuk ali ovo je ipak samo jednostavan i energičan alternative rock. Dok u "Death Wolf" dominira tvrđi gitarski zvuk, "Fences" ide više melodično i ima odličan refren.
Neće baš svako da bude zadovoljan ovim albumom, nekako su TBA fanovi podeljeni na one koji vole retro zvuk i one kojima prija promena. Ipak ovo izdanje nudi dosta kvalitetnih numera: "All Excess" koja bi mogla da bude deo Foo Fighters materijala; predivna, melanholična "Homecoming"; snažna "We Don't Go in There" ili rock-erska "Call Come Running".

'Tidal Wave' je veoma dobar album, pretpostavljam da neko ko nikada nije čuo za Taking Back Sunday bi uživao slušaći ga. To je taj neiskvareni rock koji ne može da pronađe svoje mesto u svetu korporativnih medija.

Нема коментара:

Постави коментар