24.09.2016.

Every Time I Die - Low Teens #recenzija

Epitaph
2016

Kao grupa koja se ne zadovalja jednim muzičkim žanrom i sa već skoro dvadeset godina na sceni Every Time I Die objavljuju jedan od najboljih albuma u karijeri. 'Low Teens' dolazi posle promena u bendu kome je očigledno prijala nova energija. Album je, malo je reći, savršen...

'Low Teens' je njihovo osmo izdanje, produkt benda koji je u najboljoj formi. Snaga koja se oseća u pesmama je jedinstvena. Keith Buckley je snimio izuzetne vokale, u svakoj pesmi daje nešto drugačije i kao da ostavlja deo sebe. Tekstualno ovo je izuzetno težak album, prikaz stvarnih događaja koji su ostavili neobrisiv trag u pevačevom životu.
"Fear and Trembling" u kojoj gostuje Tim Singer (ex-Deadguy pevač) otvara 'Low Teens' i odmah vas "hvataju za gušu". "C++ (Love Will Get You Killed)" je emotivna na poseban način. "It Remembers" sa Panic! At The Disco frontmenom Brendon Urie-m je podmuklo mirna a ipak ima nešto mračnog u njoj. Koliko je Buckley dobar pevač najbolje se čuje u "Map Changes" koja deluje kao da su je otpevala dva različita vokala. "Two Summers" dovlači southern rifove i upotpunjuje album savršeno. Kontrolisani haos nastaje sa "Petal", "Just as Real but Not as Brightly Lit" i nestvarnom "I Didn't Want to Join Your Stupid Cult Anyway".

Kada su albumi sa metal scene u pitanju ponekad se olako upotrebljava fraza "album godine"! Ali 'Low Teens' je baš to!

Нема коментара:

Постави коментар