15. 8. 2016.

Bayside - Vacancy #recenzija

Hopeless
2016

'Vacancy' je sedmi studijski album za Bayside. Od ovakvih izdanja se očekuje zrelost i kvalitet, što je svakako i prisutno na novim pesmama. Blaga promena u zvuku i zaokret ka više melodike i manje dominantnih rifova ja pozitivna strana ove ploče. 'Vacancy' je možda njihovo najkompletnije izdanje do sada.


Prethoni album 'Cult' (pročitaj recenziju) je bio pravo remek delo, ali i dosta tvrđi ako ga uporedimo sa novim. Pozitivne pesme kao "I've Been Dead All Day" svakako daju novu dimenziju u njihovoj muzici. Dok nam sa "Enemy Lines" pokazuju da još uvek imaju punk energiju. "Pretty Vacant" je fenomenalna Bayside pesma, kakve samo oni mogu da snime. U "Not Fair" se izdaleka primećuju i neki ska uticaji, inače još jedna odlična pesma ovog albuma. Punk gitare mogu da se čuju u "Two Letters" koja otvara album i "Rumspringa (Heartbreak Road)".
Na dalje album sadrži odlične pesme, usuđujem sa da neke od njih uporedim sa Bruce Springsteen zvukom, npr. "Mary". "Maybe, Tennessee" ide čak i classic rock vode, dok je "The Ghost" klasična Bayside punk pesma.
'Vacancy' je veoma kompletan ali druga polovina ploče ipak nema tu snagu. To su i dalje odlične Bayside numere ali ne mogu da dođu do izražaja sa ovako jakim materijalom kakav su ponudili na 'Vacancy'.

Bayside su već preko petnaest godina na sceni i ovaj album se očekivao od njih. Nemaju više šta da dokazuju već mogu da se posvete kreiranju dobre muzike. Oni su to i uradili!

bayside.merchnow.com

Нема коментара:

Постави коментар