22. 5. 2016.

Lonely The Brave - Things Will Matter #recenzija

Hassle Records
2016

Lonely The Brave su bend koji je drugačiji od drugih. Aleternativni rock koji oni sviraju bi nekome sa strane delova ne preterano drugačiji od ostalih sa te scene. Atmosfera u pesmama Lonely The Brave je jedinstvena, emocije koje se osećaju dok slušate njihovu muziku su duboke, optimistične ali i nežne. Njihovo "tajno" oružje je jedinstveni vokal pevača David Jakes-a. On svaku pesmu na 'Things Will Matter' ali i na debiju 'The Day's War' pravi u remek delo. Prvi album ove grupe od pre dve godine nas je ostavio bez daha ali sa novim, napredak koji su prikazali je nestvaran.


"Wait In The Car" je više intro, bez obrzira što je kompletna pesma, ona vas samo uvlači u koncept ove ploče. Onda se nižu hitovi kojima kao da nema kraja. "Black Mire" koja je i aktuelni singl, mračna, srednjeg tempa sa naglašenim vokalom. Onda ritmična, galopirajuća "What If You Fall In" sa refrenom od koga ćete se naježiti. "Rattlesnakes" je za sada najveći hit sa 'Things Will Matter', jer predstavlja taj Lonely The Brave stil koji ih i izdvaja od ostalih.
Sanjiva, melanholična "Diamond Days" smiruje strasti ali vas sa "Play Dead" vode upravo suprotnim osećajima. Dominantne rock gitare nastavljaju i sa "Dust & Bones" kao i u "Radar", jedan od singlova sa izdanja, i iznenađujućoj jednostavnoj ali nezaboravnoj "Strange Like I".

Ovaj album ne pretenduje na hitove koji bi ga prodali. 'Things Will Matter' je kompletan, knjiga koju morate pročitati do kraja. Priča koja je opisana melodijom i energijom koju samo Lonely The Brave umeju da proizvedu.

Нема коментара:

Постави коментар