26. 5. 2016.

Beartooth - Aggressive #recenzija

Red Bull Records
2016

Posle neverovatnog uspeha postignutim debi albumom 'Disgusting', post-hardcore-metalcore idoli Beartooth tačno dve godine kasnije objavljuju 'Aggressive'. Ovo je jedan od retkih bendova sa američke scene koji se razlikuju i nude nešto drugačiji zvuk. Očekivanja od novog materijala su prevelika.


Naslovna numera, prvi singl, verno nastavlja ono na šta smo navikli od njih, epski refren, brutalna energija i oštre rifove. Na žalost sve se na tome i završava. 'Aggressive' nije loš album ali je previše mek u poređenju sa prethodnim. Muzički se više kreće ka hard rock-u (čitaj Stone Sour) što nije loše ali to neodgovara Beartooth opisu. Ima dosta dobrih numera: "Hated" i "Censored" sa hardcore punk senzibilitetom, rock-erska "Sick Of Me" sa dobrim refrenom ili vesela (pop?) numera "However You Want It Said". "Always Dead" je jedina baš teška dok sa "Find a Way" ne uspevaju da postignu hit po receptu koji su koristili pre par godina. Album ide i predaleko sa nebuloznom "Rock Is Dead" koja je previše naivna i muzički i tekstualno da bi se shvatila ozbiljno.

Ne čuje se raznovrsnost koja krasi prvi album, većina pesama je na isti kalup što posle nekoliko slušanja već počinje da smeta. Nekoliko numera će se sigurno izdvojiti kao hitovi u to nema sumnje ali nemaju tu snagu kao "In Between" ili "Beaten In Lips".

Нема коментара:

Постави коментар