10. 4. 2016.

The Time I Leave - The Time I Leave #recenzija

Myo Agency
2016

Italijan The Time I Leave u svojoj muzici kombinuju metalcoreelectronicore i vraćaju nas nekih deset godina unazad, kada je to bio trend. Njihov prvi istoimeni EP nudi sasvim dovoljno energije u žanrovskim kombinacijama od kojih nećete ostati ravnodušni.


Počeli su sa radom 2014. kada su Pierpaolo Anelli, Vito Neglia i Enrico Bellantuono odlučili da prekinu saradnju sa prethodnim bendom Lost Insanity i krenu dalje. Narednih meseci fokusirali su se na muzici koja je sada objavljena pod nazivom 'The Time I Leave' EP.
"From Dusk 'Till Dawn" je opravdano stavljena da otvara album, kombinacija rifova i klavijatura vas samo uvodi u ono što sledi. Veoma žestoka sa dominantnim vrištećim vokalima.
"Bloodline" je melodičnija sa više čistih vokala i iznenađujuće mirnim završetkom. Uvod u "Left Behind" podseća na dance koji bi mogao da se čuje kod Babymetal. U pesmi gostuje Simone Sivo iz benda No Blame. "Distance" nastavlja u sličnom ritmu kao i prethodne ali sa malo više electronic instrumenata kojima i zatvaraju album.

The Time I Leave bi trebalo da preslušate ako ste fan: Asking Alexandria, Bring Me The Horizon, Attack Attack!, The Devil Wears Prada, I See Stars...

Нема коментара:

Постави коментар