12. 3. 2016.

Killswitch Engage - Incarnate #recenzija

Roadrunner
2016

Killswitch Engage su objavili sedmo studijsko izdanje. Po rečima pevača Jesse Leach-a ovo je zapravo album na kome je on kreativno učestvovao jer prethodni 'Disarm the Descent' (2013 - pročitajte recenziju) je bio već napisan kada se on vratio u bend i on je samo snimio vokale. 'Incarnate' je tekstualno na momente veoma ličan album, muzički neočekivano žestok ali i drugačiji.
Nekrunisani kraljevi metalcore-a to i dalje ostaju!



Ovaj album vam nudi sve što očekujete od Killswitch Engage ali i više od toga. Od prvog singla "Strength Of The Mind", klasičan metalcore hit po kojima je ovaj bend i poznat, odmah smo bili sigurni da nas neće razočarati.
Za one kojima je možda malo i dosadilo vrištanje, našla se jednostavna ali veoma efektna "Hate By Design" koju se pamti posle samo jednog slušanja. Ili "Cut Me Loose" koja je drugačija od prethodne, spora, mrača, da kažemo u Alice In Chains stilu. Takođe vredi spomenuti i "We Carry On" u tom kontekstu.
Za one kojima je "Strength Of The Mind" osnova, tu je uvodna, fantastična "Alone I Stand", brza "Quiet Distress" i nešto teža "The Great Deceit".
Odlična "Embrace the Journey...Upraised" je mnogo više core nego metal ali se izuzetno uklapa u koncept albuma jer podiže atmosferu posle nekoliko standardnih KE pesama. Tu je i "It Falls On Me" u kojoj su ukrstili žestinu i melodiju, genijalno...

Album je zamišljen kao kombinacija klasičnog Killswitch Engage zvuka, sa oldschool energijom, brzim rifovima, više dranja na jednoj a onda više melodije i pevanja na drugoj strani.

Čini se da ovaj bend ne može da razočara. Njihove mlađe kolege već posle dva, tri albuma menjaju stil, priklanjaju se komercijalnijem zvuku dok to za Dutkiewicz-a (gitarista, autor i producent) i ovaj bend ne važi. 'Incarnate' je jedan od onih izdanja koje može samo više da vam se sviđa posle svakog novog slušanja.

Нема коментара:

Постави коментар