17. 2. 2016.

Driving Mrs. Satan - Did You Mrs. Me? #recenzija

Agualoca Records
2016

Oni koji su se već susreli sa Driving Mrs. Satan muzikom neće biti iznenađeni sa ’Did You Mrs. Me?’. Sve što im se svidelo na debiju ’Popscotch’ našlo se i na drugom albumu. Logičan i očekivan nastavak!
Ipak ako vam je ovo prvi susret sa nekim bendom koji se žanrovski potpisuje kao lounge acoustic dobro se pripremite. Ma šta mislili o bendovima koji žive od sviranja tuđeg materijala Driving Mrs. Satan su postigli više od ostalih. Njihove obrade metal hitova su neočekivano drugačije i neverovatno prijatne.


Ono što bi bila zamerka je da same obrade ne odskaču stilski od onoga što smo čuli sa 'Popscotch' (pročitajte recenziju). Na 'Did You Mrs. Me?' je svakako bolja produkcija i aranžmani su pažljivije urađeni ali ništa više od toga. Ovo bi moglo da se opravda da je to njihov stil, što i jeste ali ipak ima previše sličnosti što može da smeta ako ste već upoznati sa Driving Mrs Satan.
Album otvara vesela "Hungry For Heaven", Dio obrada. Nastavljaju sa Black Sabbath "Iron Man" (još jedna od milion obrada ove numere), gost vokal je Francesco Forni. Ovo je jedan od vodećih singlova sa albuma pored Trust obrade „Antisocial“ (možda poznatije u Anthrax izvođenju) koja je snimljena u dve verzije, u prvoj peva Claudia Sorvillo, u drugoj na francuskom pevaju Gerald Toto i Zula Zazou, to je inače bonus numera na albumu.
Najbolje obrade na 'Did You Mrs. Me?' su dve Iron Maiden „Caught Somewhere In Time“ i „Running Free“, kao da nemaju dodirnih tačaka sa originalima osim teksta. Od ostalih pesama koje su se našle na ovoj ploči vredi spomenuti „From Whom The Bell Tolls“ (Metallica) sada kao balada, „Peace Sells“ (Megadeth) sa country prizvukom i „Raining Blood“ (Slayer).

Ovo je odličan album ako poželite da čujete nešto drugačije od svakodnevnog formata rock-metal muzike. Obrade su lepo odrađenje i bend dobro zvuči. Očekujte neočekivano!

Нема коментара:

Постави коментар