17. 10. 2015.

Zebrahead - Walk The Plank #recenzija

Rude Records
2015

Zebrahead su bend koji se ne odmara, posle uspešnog 'Call Your Friends' (2013. - pročitajte recenziju) usledio je koncertni DVD, kompilacija i EP. Sada je red na novi album. 'Walk the Plank' je njihovo dvanaesto izdanje u karijeri koja traje od 1996. Za bend koji uskoro puni dvadeset godina oni zvuče neverovatno sveže i dovoljno energično.


Prethodni, skoro svaki Zebrahead album je podeljen između pop-punk-a, hardcore-a sa rap-ovanjem. Ponekad to uplali i imaju hit. Uglavnom ljudi nemaju previše sluha za ono što ovaj bend radi. Deluje kao da su oni kao i njihova muzika zaglavljeni na prelazu između 20. I 21. veka. 'Walk The Plank' je predvidljiv i ne nudi ništa novo, na momente nepotrebno i previše pop. Punk i hardcore pesme kao "Save Your Breath", "Running with Wolves", "Headrush", "Who Brings a Knife to a Gunfight?" su ono zbog čega nije pošteno reći da je ovo loš album.

Pop hitovi kao "So What", "Keep It to Myself" nisu loše pesme ali ovo nije 2004. Godina već 2015. Odličan pop-punk singl "Worse than This" je takođe sasvim pristojan reprezent njihovog zvuka.

Zebrahead imaju previše prepoznatljiv zvuk i nemaju puno mesta za manevrisanje. 'Walk The Plank' je ipak samo slabija kopija prethodnog 'Call Your Friends'.

Нема коментара:

Постави коментар