27. 5. 2015.

Chunk! No, Captain Chunk - Get Lost, Find Yourself #recenzija

Fearless Records
2015

Get Lost, Find Yourself’ je treći album za francuski Chunk! No, CaptainChunk. Pre dve godine ’Pardon My French’ se pojavio i pop-punk je dobio nove heroje. Sada kada su svetski poznat bend, ulozi su mnogo veći. Sve to je sigurno uticalo na članove i počeli su sebe ozbiljnije da shvataju. 'Get Lost, Find Yourself' je glomazniji i upeglaniji ali to ne mora nužno da znači i bolji.

Produkciju je radio Kyle Black, čovek koji od pop-punk-a pravi hitove (Paramore, New Found Glory, All Time Low...). Novom albumu ne nedostaje energija po kojoj su Chunk! No, Captain Chunk poznati ali nedostaje oštrina. Fokus je stavljen na čiste vokale (Bertrand Poncet) i sve je manje metalcore elemenata. Uvodna „Playing Dead“ je više nego odličan početak i nudi sve što očekujemo od njih, opravdano odabrana za najavni singl. „The Other Line“ je ipak totalno drugačija, drugi singl, melodičnija sa fantastičnim refrenom, zasigurno najveći hit ovog diska.
Jednostavna „Set It Straight“ bi mogla da posluži kao naredni singl, mirnija od većine pesama ali lako se pamti i dobra je za horsko pevanje (na koncertima). „What Goes Around“ i naslovna „Get Lost, Find Yourself“ su balade na albumu. Worst Case Scenario“ je još jedna koja se izdvaja, sa laganim početkom ali do kraja se pretvara u pravi easycore (kako neki vole da opišu zvuk ovog benda).

Ono što je primetno je da većina pesama isto zvuče. Nema mnogo core pevanja sve ide ka radio friendly terminologiji, tj. zvuku koji će pogodovati većem broju slušalaca. Problem je što su Chunk! No, Captain Chunk popularnost stekli mešavinom melodičnog i hardcore stila tako da se čini kao da gube svoj identitet.

Нема коментара:

Постави коментар