29. 4. 2015.

On Scalar Waves - Sequence #recenzija

Myo Agency
2015

Italijanska petorka On Scalar Waves mini albumom ‘Sequence’ ostavlja utisak ozbiljnog benda koji iza sebe ima zavidnu karijeru. Sa tek dve godine rada, jednim singlom objavljuju svoj debi album. Izvrsan metalcore-deathcore sa modernim pristupom zadovoljiće sve potrebe svakog pa čak i najizbirljivijeg slušaoca ovog žanra.


EP otvara „Retrocognition“ – teška, žestoka i veoma moćna. Od starta se čuje da je snaga ovog benda u kreativnosti. Pametno razmišljanje u momentima koji će njihov zvuk izdvojiti od ostalih i postaviti ih na poziciju retko originalnih bendova. On Scalar Waves  nastavljaju sa Apathy“ - brza u strofama ali sporija u refrenu. „Clarity“ nije bez razloga odabrana kao najavni singl jer se već na prvom slušanju ovog diska odvaja kao najupečatljivija i najmelodičnija. Naslovna numera „Sequence“ je vrhunac albuma. Poslednja „Echoes To Perfection“ se izdvaja od ostatka materijala kao favorit za najveći hit sa ovog EP-a.

Na momente On Scalar Waves kombinuju svoj veoma žestok zvuk sa electronic i progressive ali ne napadno već sasvim dovoljno da njihovim pesmama da novu dimenziju. Bez obzira na težinu materijala njihove pesme su dovoljno melodične i zaslužuju da ih preslušate.


Нема коментара:

Постави коментар