11. 3. 2015.

Black Star Riders - The Killer Instinct #recenzija

Nuclear Blast
2015

Black Star Riders je bend koji je nastao od članova koji su svirali sa legendarnim Thin Lizzy. Pod ovim imenom oni su nastavili tu muzičku priču. Novi, njihov drugi album ’The Killer Instinct’ donosi odličan hard rock i otvara nova poglavlja u karijeri benda sastavljenog od veterana.
Novi album se ne razlikuje previše od debi izdanja ’All Hell Breaks Loose’ (2013). ’The Killer Instinct’ je samo nešto čvršćeg zvuka što je zasluga čuvenog producenta Nick Raskulinecz-a koji stoji iza ovog projekta.

Naslovna numera i prvi singl „The Killer Instinct“ otvara disk. Čuveni Thin Lizzy zvuk, pevač Ricky Warwick kao reinkarnacija Lynott-a uz odličan rif sa prepoznatljivim refrenom – recept za uspeh! Ploča nastavlja dalje nešto tvrđom „Bullet Blues“. Sledi drugi singl „Finest Hour“ sporija pesma, jedina u pop rock-u. Iako se danas deklarišu kao Amerikanci, zvuci rodne Irske se čuju u "Soldierstown" koja je skoro pa ista kao "Kingdom Of The Lost" sa prvog albuma. Problem je i u pesmi "Charlie I Gotta Go" u potpunosti inspirisanoj Thin Lizzy zvukom, nema ništa loše u tome ali deluje kao da je ispala sa 'Jailbreak' albuma 1976. godine.
Posle balade "Blindsided" izdvaja se žestok blues rockSex, Guns & Gasoline“. Kraj albuma obeležava „Turn In Your Arms“ u kojoj se demonstrirane gitarske sposobnosti Damon Johnson-a i Scott Gorham-a. Preduga ali ne i dosadna, još jedna blues rock pesma „You Little Liar“ zatvara ovaj disk.

Ako imate prilike da slušate britanske radio stanice onda znate da su Black Star Riders sada već redovni na play listama. Ovo nije bend koji nudi nešto novo. Classic rock kako novinari vole da nazivaju pravac za bendove ovog tipa je možda i najslušaniji žanr u Evropi pa i Americi, ovakvih bendova nema na nekim zvaničnim top listama ali oni ipak imaju zavidnu posećenost na turnejama.
Jedina mana benda Black Star Riders je što se na momente i previše trude da zvuče kao što su Thin Lizzy nekada. Ili je to možda i njihova prednost?

Нема коментара:

Постави коментар