17. 10. 2014.

Flash Before My Eyes - Whispers From The World #recenzija

Myo Agency
2014

Progressive/metalcore bend Flash Before My Eyes dolaze iz Italije i njihov debi album 'Whispers From The World' je već u prodaji. Postoje već nekoliko godina i iza sebe imaju nastupe sa nekim od najznačajnijih imena na sceni. Njihov zvuk je nešto drugačiji od onoga na šta ste navikli od metalcore-a.



Ako Flash Before My Eyes treba uporediti sa nekim onda neka bude sa najboljima, na momente podsećaju na Killswitch Engage. 'Whispers From The World' otvara intro "Our Wealth" kojim bend kao da hoće da postavi pitanje "Kuda ide ovaj svet?". "For The Earth We Speak" kreće u stilu kakav vas očekuje tokom čitavog izdanja, teški rifovi, vrišteći vokali, komplikovane solaže...
Ono što je dobro u njihovoj muzici je što nemaju "čiste" vokale, svaka od pesama ima i svoj melodični deo ali to nije napadno kao kod nekih drugih.
"Vacuum", "Transient" idu u istom smeru kao i prethodna. Promena ritma na naslovnoj "Whispers From The World" koja je dosta agresivnija od ostatka.
Predah sa kratkim instrumentalom "Humanity" koji je kao uvod za "Outcry" na kojoj gostuje Garrison Lee (poznat po radu sa američkim metalcore bendom Erra).
Brutalne "Veritatem Vir" i "Slice of Life" popunjavaju prazninu do melodične "The Journey" koja bi mogla da posluži kao singl da ne traje samo dva minuta.
Velike pohvale za tekstove pesama koji su veoma osvešćeni i bave se ekološkim i društvenim temama.

Zaniljivo ostvarenje mladog italijanskog benda Flash Before My Eyes. Zaista ne zvuči kao debi album nego više kao izdanje nekog već afirmisanog benda. Dosta dobro ukomponovani prog i metalcore elementi da obe strane fanova budu zadovoljne. 'Whispers From The World' je album koji vredi poslušati.

Нема коментара:

Постави коментар