25. 10. 2014.

Black Veil Brides - Black Veil Brides #recenzija

Universal
2014


Black Veil Brides i Bob Rock kao producent, meni je to bila katastrofa u najavi. Ovo je bend koji mnogi prosto vole da mrze, ja nisam jedan od njih. Momci prave odlične rock/metal hitove, izgledaju smešno ali mi njihova muzika prija. Angažovanje Bob Rock-a (krivca za neke od najljigavijih/najvećih hitova rock muzike poslednjih dvadeset i više godina) značilo je da bend želi da se plasira u sam vrh muzičkih zvezda svetske rock scene. Izgleda da će u tome i uspeti.

Novi četvrti album nazvan po bendu je veoma radio friendly ali su uspeli da zadrže onaj svoj stari šarm. Produkcija je glomazna, na nekim mestima preterana ali je Bob Rock izvukao iz benda najvše što je mogao.’IV’ je krcat hitovima!
Od uvodne „Heart Of Fire“ sve je za stepenik više od prethodnog ’Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones’ iz 2013. Produkcija je stavila vokal u prvom planu, gitare su odmah iza dok se ritam sekcija ne ističe. Što se ritma tiče sve je u nekom srednjem tempu i nema nekih previše brzih numera.
Druga „Faithless“ počinje sa nešto težim rifom ali još melodičnijim refrenom od uvodne. „Devil In the Mirror“ ima stari BVB zvuk dok je „Goodbye Agony“ prva power balada na ’IV’.
World Of Sacrifice“ u sličnom maniru kao prve tri dok posle nje sledi nešto blaža, klasična rock orijentisana „Last Rites“. Povratak u teže, metal rifove sa „Stolen Omen“ i tu bi bio idealan završetak albuma ali bi onda bio prekratak. Sledi još jedna balada „Walk Away“ previše jednostavna kao i milion balada snimljenih pre nje. Sa „Drag Me to the GraveBob Rock kao da je hteo da se vrati u kasne osamdesete kada je pomogao da se kreiraju neki od najvećih hitova hair metal-a. Najteža na albumu je predzadnja „The Shattered God“ koja se po malo ne uklapa i previše štrči. Predvidljiva „Crown of Thorns“ zatvara disk.

Mora se priznati odličan Black Veil Brides album, ima svojih nedostataka ali možda u manjoj meri nego prethodni albumi. Odvojiće se sa ovog diska nekoliko baš velikih hitova, nesumnjivo. Ostaje samo da vidimo koliko je svet spreman za BVB dominaciju.

Нема коментара:

Постави коментар