23. 9. 2014.

Marmozets - The Weird and Wonderful Marmozets #recenzija

Roadrunner
2014




Ne znam ko se setio da ovo izdanje nazove 'The Weird and Wonderful Marmozets' ali to je pravi način da se opiše muzika koju ćete čuti. Marmozets su uvrnuti i predivni u isto vreme. Punk, hardcore, pop, rock, svega ima...


Becca Macintyre je kao Dr. Jekyll i Mr. Hyde, pevačica koja peva umilne pop melodije ali to je samo da vas zavara dok ne upoznate i njenu divlju stranu. Na primer, uvodna "Born Young And Free" pesma kojoj ne manjka energije, jak tempo od starta, vrišteći vokali koji će vas iznenaditi da dolaze od devojke kao što je Becca. Nastavljaju dalje sa "Why Do You Hate Me" new wave/punk/garage veoma zarazan rif i refren, velikim hit, inače.
"Captivate You" je prva koja bi mogla de se okarekteriše kao balada, čisto da se upoznamo i sa emotivnom stranom Marmozets. "Is It Horrible?" i "Cover Up" nastavljaju energično, bučno, fenomenalno...



"Particle" ima nešto ozbiljnije tonove od prethodnih, Becca još jednom iskazuje sav bes svog vokala.
"Cry" još jedna koju bi mogli da nazovemo baladom odlično smeštena između dve agresivnije numere, "Weird And Wonderful" ima taj new wave zvuk koji je nekako baza za sve Marmozets pesme dok sledeća "Vibetech" sasvim neočekivano odlazi u prog metal. Preko još jedne žestoke "Love You Good" dolaze dva možda i najveća hita ovog benda "Hit the Wave" emotivna sa moćnm refrenom i teškim, mračnim rifom. "Move, Shake, Hide" je pesma koja je zaslužna za svu popularnost benda koja je usledila posle njenog pojavljivanja. Laganija "Back To You" zatvara disk.

Ono što se izdvaja na albumu je fenomalna ritam sekcija koja prosto dominira od pesme do pesme da ne bude zabune i ostatak benda je izuzetan takođe. Teško je reći bilo šta loše o 'The Weird and Wonderful Marmozets', album je i više nego odličan. Becca Macintyre i njena dva brata uz pomoć braće Bottomley čine ovu "čudnu" postavu benda i muziku koju su snimili možemo nazvati kako god ali vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Нема коментара:

Постави коментар