11. 9. 2013.

Probajte nešto novo - Corde Oblique #video

Svakako bend koji po svom stažu ne zaslužuje da budeo deo ove rubrike ali po svom kvalitetu zaslužuje da bude mnogo poznatiji nego što jeste.

Corde Oblique su progressive/ethereal/folk bend iz Italije iza kog stoji gitarista i kompozitor Riccardo Prencipe.
Od 2000. Corde Oblique su objavili sedam studijskih albuma za različite izdavače u Evropi.
Novi album 'Per Le Strade Ripetute' (On The Same Roads) će biti objavljen 1. novembra za The stones of Naples Records. Od 1. oktobra na sajtu benda izdanje će biti dostupno fanovima, istog dana će biti i premijera novog spota. Svoj primerak možete naručiti preko info@cordeoblique.com
U postavi koja je snimala nalazi se violina, kontrabas, bubnjevi, perkusije, klasična gitara i čak četiri ženska vokala. Riccardo Prencipe je za potrebe albuma svoju gitaru snimao u hramu Mercurio iz prvog veka nove ere, zvuk koji je tamo nastao je prenet u potpunosti bez nasnimavanja.

Jedinstveni zvuk Corde Oblique dosta koketira sa rock i metal žanrom. Tokom godina Ricardo Prencipe je sarađivao sa imenima kao što su: Anathema, Daemonia Nymphe, Officina Zoé, Spakka Napoli, Anathema, Synaulia, Spiritual Front, Argine, Ashram, Pinknruby, Gothica, Hexperos, Mediavolo, Dwelling.

Novi disk je prvo izdanje bez dugogodišnje pevačice Claudia-e Sorvillo koja je sada deo tria Driving Mrs. Satan.
Singl albuma 'A Hail Of Bitter Almonds'


Adresa za naručivanje novog albuma:  info@cordeoblique.com
http://www.cordeoblique.com
https://www.facebook.com/cordeoblique
http://www.youtube.com/user/cordeoblique

Нема коментара:

Постави коментар