4. 12. 2012.

Radiohead glas Red Hot Chili Peppers bas


Thom Yorke pevač benda Radiohead i basista Red Hot Chili Peppers Flea udružili su snage u projektu Atoms For Peace. Album će nositi naziv 'AMOK' a datum izlaska je 25. februar. Na albumu pored Yorka i Flea sviraju i perkusionista Mauro Refosco, bubnjar Joey Waronker a za produkciju i programiranje je zadužen Nigel Godrich, sa kojim Radiohead sarađuju godinama.
Ime benda je i naziv pesme na solo albumu Thom Yorke-a 'The Eraser', a to je i naziv govora američkog predsednika Dwight D. Eisenhower-a iz 1953. Bend je ime dobio pred kraj 2010. godine, do tada su se zvali Thom Yorke????.



Bend postoji još od 2009. Kada su održali niz koncerata po Americi i svirali su pesme sa Yorke-ovog solo albuma 'The Eraser'. Svirali su i na američkom Coachella Festival-u. 2010. bend po prvi put izvodi pesmu koja nije objavljena "Judge, Jury, and Executioner". U toku 2011. se i Flea iz Peppers-a priključio bendu kada su i počeli snimanje albuma. Septembra ove godine "Default" kao prvi singl bend objavljuje putem iTunes servisa.

Pesme na AMOK albumu:

'Before Your Very Eyes'
'Default'
'Ingenue'
'Dropped'
'Unless'
'Stuck Together Pieces'
'Judge Jury and Executioner'
'Reverse Running'
'Amok'


Album će biti izdat za XL Recordings, a pravac u kome se kreću je elektronika i eksperimentalni rock.


Нема коментара:

Постави коментар