5. 12. 2012.

Povratak Fleetwood Mac

Bend je potvrdio datume za turneju po Americi, koncerti po Evropi će biti naknadno najavljeni.

Posle višemesečnih glasina bend je konačno objavio planove za povratak na muzičku scenu, datumi za prvi deo turneje su već najavljeni, letnja festivalska sezona je u planu, a bend će uskoro objaviti i nove pesme.

Stevie Nicks pevačica benda je u izjavi za Rolling Stone magazin rekla: "2013. će biti godina Fleetwood Mac-a" o planovima za turneju po Evropi: "Prvo ćemo svirati po festivalima u Evropi, onda tek sledi evropska turneja, pa idemo za Australiju." Jedna od glasina koja kruži internetom je da bi bend mogao da bude jedno od imena koji će svirati na prestižnom Glastonbury festivalu. Zvaničnici festivala još uvek nisu potvrdili ili demantovali ovu vest.



Gitarista Lindsey Buckingham je obelodanio koja lista pesama može da se očekuje na nastupima: "Uvek moramo da sviramo 'Dreams,' 'Rhiannon,' 'Don't Stop,' 'Tusk,' 'Big Love,' 'Landslide'. 75% nastupa moraju da budu hitovi, a ostalih dvadesetpet procenata biće pesme koje možda i ne očekujete da čujete uživo. Mada još uvek nemamo ništa na papiru, voleo bih da sredina koncerta budemo samo Stevie i ja na bini, videćemo."

Takođe bend je najavio i dve nove pesme za 2013. godinu. O trenutnom stanju u muzičkoj industriji Stevie Nicks kaže: "Veoma sam isfrustrirana stanjem u muzčkoj industriji trenutno, svi nam traže samo dve pesme nikoga više nije briga za album. Daćemo im te dve pesme, preko iTunes ili kako već hoće, barem će ljudi čuti kako zvučimo danas."

Nazivi za nove pesme su  'Sad Angela' i 'Miss Fantasy'. U prodaji se očekuju početkom januara.


Fleetwood Mac su osnovani 1967. godine i do sada su izdali 17 albuma. Uprkos čestim promena bubnjar benda Mick Fleetwood i basista John McVie su jedini originalni članovi benda. Gitarista Lindsey Buckingham se bendu priključio 1975. Uz Buckingham-a u bend je došla i njegova tadašnja devojka Stevie Nicks kao pevačica. Ime benda Fleetwood Mac dolazi iz kombinacije prezimena Mick Fleetwooda i John McVie-a. Na prvom albumu bend se zvao Peter Green's Fleetwood Mac. Originalni gitarista i jedan od osnivača Peter Green napustio je bend 1970.
Poslednji album Say You Will izdali su 2003. godine.


Нема коментара:

Постави коментар