6. 12. 2012.

Danas bi Randy Rhoads napunio 56. godina


Koliko bi današnja heavy metal muzika bila drugačija da 19. marta 1982. Randy Rhoads nije poginuo ostaje nam da nagađamo. Mogu da nabrajam epitete koje ljudi obično koriste kada opisuju gitariste, ali za Rhoads-a je dovoljno reći: Bio je jedinstven. Godinama je izučavao sviranje klasične muzike, i to svoje znanje je prenosio je kroz sviranje električne gitare. Vodi se kao jedan od osnivača Neo-classical metal scene.

Sa 16. godina osniva bend Quiet Riot uz pomoć prijatelja Kelly Garni-a. U vreme kada je Ozzy Osbourne tražio muzičare za početak svoje solo karijere. Rhoads je pozvan na audiciju, na kojoj se pojavio sa svojom Les Paul gitarom i malim pojačalom koje priključio da se zagreje, odsvirao par rifova i Ozzy mu je rekao: Primljen si.

Osnovu koju je Rhoads postavio na dva albuma koja je snimio sa Ozzy-jem mogu da se čuju na svakom sledećem albumu pevača. Nedavno je gitarista Zakk Wylde, koji je takođe radio sa Ozzy-jem izjavio da nije bilo Randy-ja ni on se nebi bavio muzikom.

Amaterski snimak koncerta iz '82. neposredno pred smrt Rhoads-a, i pesma u kojoj je nastala čuvena slika koja je kasnije iskorišćena za album Randy Rhoads Tribute.




Sound City prvi trejler VIDEO

Posle niza kratkih snimaka intervjua sa muzičarima koji učestvuju na ovom filmu, prvi trejler je pušten preko socijalnih mreža i oficijalne stranice filma. Očekuje nas prava filmska i muzička poslastica.


...ako vam posle ovog kratkog trejlera nije zastao dah, morate još puno da učite o muzici!!

povezane vesti: 
Dave Grohl kao režiser na Sundace Festivalu
Dave Grohl u čast Bob Mould-u
Nick Oliveri snima sa Queens Of The Stone Age
Trent Reznor na novom Queens Of The Stone Age
Dave Grohl ponovo sa Queens Of The Stone Age

Metallica "Puppets" video sa 'Quebec Magnetic' DVD-a

Samo par dana nas deli od pojavljivanja 'Quebec Magnetic' DVD-a u prodaji. Metallica je postavila još jedan video sa tog koncertnog izdanja, pesmu "Master of Puppets".
Prvi snimak sa ovog koncerta je bila pesma "The Day That Never Comes".
'Quebec Magnetic' će se pojaviti u prodaji 10. decembra i biće prvo izdanje za izdavačku kuću Blackened Recordings u vlasništvu Metallica-e.