25. 2. 2015.

Funeral For A Friend - Chapter And Verse #recenzija

Distiller Records
2015


Funeral For A Friend su jedan od najuticajnijih bendova post-hardcore-a sa početka 21. veka. Grupa koja je bila nadomak svetske slave i velike popularnosti. To je sve sada iza njih. Povratak korenima započet pre dve godine izdanjem ‘Conduit’ nastavljen je novim albumom ‘Chapter And Verse’. Sirovo, žestoko ali pre svega iskreno!

Nepoznata istorija alternativnog rock-a: Alice In Chains kao hair metal iz 1986. #blog

Alice In Chains su zapravo osnovani 1987. i ovo je bend Alice 'N Chains. Pevač je Layne Staley koji će sledeće godine da su udruži sa Jerry Cantrell-om i ostalo znate...
Ovaj snimak je nastao maja '86. u Kane Hall, University of Washington, Seattle, WA. Mladi Layne, samo 19 godina na snimku je bio pod velikim uticajem hair metal-a, bend smešno izgleda ali odlično zvuče.
Video je postavio Johnny Bacolas koji je svirao u toj postavi, ostali članovi su Nick Pollack i James Bergstrom.


Taking Back Sunday bonus numere na 'Happiness Is: The Complete Recordings' #stream

Taking Back Sunday su album 'Happiness Is' objavili prošle godine u ovo vreme. Hopeless Records njihov izdavač je izračunao da je pravo vreme za njegovo reizdanje. 'Happiness Is: The Complete Recordings' sadrži sve pesme standardnog albuma plus tri koje smo već čuli kao B strane singlova ali i tri neobjavljene akustične verzije već poznatih hitova. "Novi" CD je u prodaji od 24. februara.