25. 1. 2013.

Biffy Clyro – Opposites

14th Floor

2013


Škoti Biffy Clyro svoje šesto izdanje ’Opposites’ objavljuju kao dupli album. Možda pretenciozno sa njihove strane, ali u dvadeset pesama, po deset na svakom disku, dobijamo nove rock himne bez patetike i sa jasnom porukom „Ovako treba da zvuči pravi rock album“!


’Mon the Biff!’, kako ih fanovi zovu, su u svojoj karijeri imali dva albuma (Puzzle’ (2007),
’Only Revolutions’ (2009) koji su dostigli Top 5 na listi najprodavanijih u Britaniji. Iako veoma uspešni u svojoj domovini, na žalost, ne dovoljno su poznati i priznati van nje. Nadajmo se da će novo izdanje to promeniti!
Njihovu muziku kvalifikuju kao alternativni rock, što nije daleko od istine: kombincija new wave gitara sa hard rock-om i izuzetno pevljivim refrenima.
Prvi disk ’Opposites’ albuma nosi naziv ’The Sand at the Core of Our Bones’.
Different People“ otvara izdanje i sa sporim monotonim početkom prelazi u fenomenalnu energičnu rock pesmu. Jednostavno odličan uvod u album. Sledi prvi zvanični singl „Black Chandelier“, sporija sa izuzetno žestokim refrenom, možda i pomalo morbidna pesma koja na prvo slušanje ne ostavlja utisak potencijalnog hita ali sa svakim novim preslušavanjem shvatate zašto je završila na prvom mestu liste singlova. Treća na albumu „Sounds Like Balloons“ je u 2012. bila veliki radijski hit i jedna je od pesama koje bend već svira uživo. New wave zvuk u „The Joke's On Us“ sa jakim rifovima u refrenu daje „možda“ potencijalni singl. „Biblical“, ima najlepši refren na albumu. Još se izdvaja izuzetno zanimljiva i brza „A Girl and His Cat“. Ostatak diska je u istom kvalitetu bez tzv. pesama za dopunjavanje.
Drugi disk nosi naziv ’The Land at the End of Our Toes’
„Stingin' Belle“ otvara drugi deo ’Opposites’ - prva je objavljena pesma i nije izdata kao singl već je bila ponuđena kao digitalni download. U ’Stingin’ Belle’ dobijate kombinaciju pitomog i agresivnog rock zvuka što je prepoznatljivi stil Biffy Clyro. Nastavljaju žestoko sa „Modern Magic Formula“ u kojoj dominiraju glasni bubnjevi. Trube kao dodatak bendu na „Spanish Radio“ samo dodaju novu dimenziju ovog energičnog albuma. Sledeći singl „Victory Over the Sun“ uz miran početak prerasta u pravu rock himnu. Na drugoj polovini ovog diska kvalitet u kontinuitetu, u odnosu na prvi disk opada: „Pocket“, jednostavna rock pesma koja bi bila dobra samo kao B strana nekog od singlova; „Trumpet or Tap“ samo bespotrebno usporava album kao i sledeća „Skylight“. Predzadnja „Woo Woo“, u punk maniru, podiže raspoloženje. Poslednja numera je „Picture a Knife Fight“ - jednostavna i simpatična rock pesma.



Prvi deo albuma je definitivno bolji, iako na drugom ima odličnih pesama ipak je preveliki pad na drugoj polovini diska. Uz specijalno izdanje dobijate i dva bonus instrumentala na kraju svakog diska, a album možete kupiti i kao jedan disk sa 14 pesama. Tročlani Biffy Clyro čine: Simon Neil – gitara i vokal, braća blizanci James Johnston – bas i Ben Johnston – bubnjevi. Na koncertima imaju još dva priključena člana: Mike Vennart – gitara i Gambler - gitara, klavir. Album je producirao Garth "GGGarth" Richardson kome je ovo treća saradnja sa bendom.

Još jedan projekat Dave Grohl-a AUDIO

RDGLDGRN je ime benda, čine ga tri člana: Red - gitara, Green - vokali i Gold - bas i (naravno) Dave Grohl bubnjevi. Bend izvodi mešavinu hip-hop-a, punk-a i indie.


Malo se zna o bendu RDGLDGRN iz Vašingtona a priča kreće kada je Dave Grohl prošle godine čuo njihov demo snimak i toliko su mu se svideli da ih je pozvao da snimaju zajedno. U studiju Sound City je sniman materijal benda a Grohl je svirao na svim pesmama. Članovi benda svoja imena kriju iza naziva boja, što čini i ime benda, kao akronim: RD: Red, GLD: Gold i GRN: Green.

'Million Fans' je prva objavljena pesma sa još neobjavljenog albuma i još uvek se ne zna dali će bend ići na turneju sa Grohl-om.




Na sajtu benda možete preuzeti pesmu besplatno.
EP se pojavljuje u prodaji 12. februara.

Povezane vesti:
ABBA "I'm A Marionette" u verziji Ghost-a i Dave Grohl-a AUDIO
Dave Grohl & Sound City Players VIDEO

Korn turneja sa originalnim gitaristom VIDEO

Brian “Head” Welch je napustio Korn 2005. godine i posvetio svoj život i svoju muziku religiji. Posle njegovog odlaska Korn nisu izdali album koji bi mogao da parira nekom od šest koje je Head snimio sa  bendom. Kada su se strasti stišale gitarista i ostatak benda su obnovili svoje prijateljstvo a  maja 2012. Welch se pridružio Korn-u na bini u North Carolina-i na pesmi "Blind".
Korn gitaristu nisu zamenili novim članom, kao u slučaju bubnjara David Silveria-e na čije je mesto došao Ray Luzier 2007. Wesley Geer je bio druga gitara na koncertima Korn ali se ne pojavljuje na bini sa ostatkom benda.


Pored svog novog projekta Love & Death Brian "Head" Welch će ovog leta svirati i sa Korn na festivalima. Jedan od već najavljenih je Download Festival u Britaniji.

U intervjuu o najavljenim koncertima Head kaže: "Biće to ludnica za mene, ali na dobar način! Još uvek mi deluje neverovatno jer nisam očekivao da se dogodi. Ne mrzimo se kao neki drugi bendovi. Ljudi odrastu. Nisam to očekivao, ali prošlog maja na Carolina Rebellion festivalu se dogodilo i emocije su me preplavile. Ljudima su suze krenule, i pomislio sam "Ovo je dobra stvar."
"Kada su me pozvali za nastupe ove godine, pomislio sam da je vreme za to. Pravo vreme za to. Veoma sam uzbuđen zbog svega."

Coachella 2013: The Stone Roses, Blur, RHCP... VIDEO

Čuveni američki muzički festival Coachella objavio je listu izvođača za ovu godinu. Festival se održava na dva mesta u Empire Polo Club u Indio, California i The Inland Empire's Coachella Valley, dva puta po tri dana.

Ove godine 12. i 19. aprila nastupaju: The Stone Roses, Blur, Yeah Yeah Yeahs, Modest Mouse, Lou Reed, How To Destroy Angels, Metric...
Subota 13. i 20. april: Phoenix, The XX, The Postal Service, Sigur Rós, New Order, Knife Party, Moby, Descendents, Benny Benassi, Two Door Cinema Club, Franz Ferdinand...
Nedelja 14. i 21. april: Red Hot Chili Peppers, Nick Cave And The Bad Seeds, Vampire Weekend, Social Distortion, Wu-Tang Clan, Tame Impala, Dead Can Dance, The Gaslight Anthem...


Sa prošlogodišnjim nastupom holograma repera 2Pac-a, kruže glasine da će Wu-Tang Clan na isti način nastupati sa preminulim članom Ol' Dirty Bastard.