11. 12. 2012.

The Killers - Battle Born

Label: Island, Vertigo

2012

Peti album za momke iz Las Vegasa najavljen je kao povratak korenima, povratak pesmama koje muzički i tekstualno predstavljaju ‘Battle Born’.


Od prve pesme The Killers kao da nisu bend koji je izdao synth-pop album ‘Day & Age’ iz 2008 godine. U pesmi “Flesh and Bone” synth elementi su i dalje prisutni ali podjednako sa gitarama koje ovaj Indie-rock bend vraćaju u muzičke vode gde su bili sredinom prošle decenije. Druga pesma “Runaways” je prvi singl sa albuma i ona vas prosto “navlači” na ovaj album što zbog teksta koji opisuje priču dvoje mladih koji beže od kuće zbog svoje ljubavi, što zbog predivnog refrena i gitare Dave Keuning-a koja pesmu podiže na veći nivo, od obične hit pesme pravi mali film u glavi slušaoca i kao svaka dobra priča ostavlja nas sa pitanjem šta je bilo dalje...
"The Way It Was" spušta intenzitet koji je visoko zbog prethodnih pesama i kao da nas priprema za sledeću "Here with Me"  baladu u kojoj je glas Brandon Flowers-a u prvom planu dok ostatak benda tiho i lagano prati pevača u pesmi čiji text slavi ljubav.
Peta pesma “A matter of time” nas vraća u Indie-rock zvuk a "Deadlines and Commitments" sporija od prethodne sa dominacijom sintisajzera podseća na rani Depeche Mode. 
Drugi singl “Miss Atomic Bomb” ponovo vraća ovaj album u rock vode a tekst vas uvlači u priču koju Flowers maestralno prezentuje svojim glasom. Singl verzija ove pesme je malo drugačija od album verzije.
The Rising Tide” muzički odlazi u vreme osamdesetih i podseća na uzore The Killers, bendove kao The Smiths, New Order, Spandau Ballet.
Deveta pesma “Heart of a Girl” još jedna je u nizu balada dok sledeća "From Here On Out" podiže raspoloženje veselim ritmom i gitarom koja odiše country western stilom.
Balada "Be Still" remeti koncepciju ovom albumu i previše spušta raspoloženje. Poslednja pesma “Battle Born” po kojoj album i nosi naziv nastavlja u sporijem ritmu i pomalo kvari utisak o ovom gitarski orijentisanom albumu. Ako ste ljubitelj sporijih pesama The Killers druga polovina ‘Battle Born’ je za vas.



Za nekog ko ne uživa previše u muzici koju prave ova četiri momka iz Las Vegasa, The Bettle born uspeva da mi održi pažnju od početka do kraja. Previše je balada za 50 minuta muzike koju The Killers nude ali su svakako opravdali svoju najavu da se vraćaju korenima. Na albumu se ističe odličan vokal Brendana Flowersa koji je i glavni textopisac benda i ko autor je svih pesama. Takođe za pohvalu su odlični textovi
čija tema je ljubav, ali Flowers kao narator vam u svakoj od pesama predstavlja priču koju hoćete da čujete iznova.

The Killers su i dalje veoma komercijalan bend ali ovog puta ostaju dosledni muzičkom pravcu koji ih je i proslavio i elektro rock experimente sa prošlog albuma ostavljaju drugima.




Muse - The 2nd Law

Label: Helium 3, Warner

2012

Šesti album britanskih rockera Muse je logičan nastavak prethodnog ‘The Resistance’ albuma iz 2009. godine. Bend je nastavio gde je stao pre tri godine kada su svoj prepoznatljivi zvuk obogatili dodavanjem elektronike. Komercijalno, album je ono što tržište traži od njih, pesme koje se lako pamte i dugo ostaju u vašoj memoriji, za svakodnevno pevušenje dok ste na poslu ili u saobraćajnoj gužvi...

Album otvara “Supremacy” koja kao da je ispala sa soundtracka za novi film o James Bond-u. Orkestracija vas navodi na pomisao da ovo ipak nije Muse ali prepoznatljivi glas Matt Bellamy-a vraća stvari na svoje mesto
Druga pesma na albumu izdata kao singl koji je mnogo vremena proveo na vrhu top listi singlova je sporija “Madness”, pesma u elektronskom pop maniru, koja podseća na singl “Undisclosed Desires" sa prošlog albuma. “Panic Station” treća u nizu pesama vraća gitare na ovaj album a muzički kao da je inspirisana disko hitovima sa početka osamdesetih. Prvi singl skinut sa The 2nd Law je pesma “Survival”. Napisana za potrebe Ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Londonu, muzički i tekstualno odiše pozitivnošću i od sporog starta pesma se polako gradi u himnu koja vam podiže moral. “Follow Me”, treći singl, u prepoznatljivom je Muse maniru, sa bržim tempom i glasnim refrenom i predivnim vokalima Belllamy-a. Elektro balada “Animals” je odlična kombinacija Muse sa početka karijere i Muse danas. Kroz pesmu se prepliću živi i elektronski instrumenti kao u borbi za prevlast nad ovim albumom. Možda i najinteresantnija pesma na ovom albumu definitivno zaslužuje da doživi singl izdanje.
Explorers”, još jedna balada. Sledeća “Big Freeze” traži inspiraciju u disko vodama kao i treća pesma na albumu. Deseta pesma “Save Me” ispunjava kvotu balada na ‘The 2nd Law’.
Liquid State” gitarama nas vraća u vreme kada je Muse bio alternativni rock bend, što je sada već davna prošlost, na žalost.
Album zatvara pesma “The 2nd Law” podeljena na dva dela: “Unsustainable” i “Isolated System”. Dve pesme koje su bez vokala sa naracijom, više deluju kao da su preuzete iz nekog SF filma, gde i pripadaju, ali im sigurno nije mesto na ovom albumu.



Ako pratite Muse od njihovog početka onda vam nije strano njihovo eksperimentisanje sa elektronikom ali na zadnja dva albuma Muse su više elektro-pop bend nego alternativni. Rezultat je očigledan: mnogo prodatih primeraka albuma u vreme koje mnogi opisuju kao kraj muzičke. Singlovi Muse su konstantno na vrhu najslušanijih. 

Oceniti ovaj album je isuviše lako-ako ste ih voleli na ‘Showbiz’ i ‘Origin of Symmetry’ teško da će vam se ‘The 2nd Law’ svideti, ali ako ovaj album gledamo u ciframa, broj prodatih primeraka i broj nedelja provedenih na listama slušanosti-onda mora da nešto rade kako treba.


povezane vesti: Muse otkazuju koncerte

Novi spot Rival Sons VIDEO



Sajt NME magazina ima exkluzivnu premijera novog spota benda Rival Sons, za pesmu "Until the Sun Comes". Rival Sons su blues rock band iz Los Angeles-a. Pesma je sa novog trećeg albuma 'Head Down'. Trenutno jedan od većih hitova na rock radio stanicama u Evropi. Album su producirali  Dave Cobb and Vance Powell (Jack White, Kings of Leon). Režija spota je poverena Simon Gesrel-u.
Ako volite bendove kao Led Zeppelin, Free, Bad Company, Deep Purple, The Doors poslušajte i Rival Sons.


Leonard Cohen ponovo na turneji

Vremešni kanadski kauntautor je veći deo 2012. proveo na turneji a datumi za sledeću godinu već stižu.

Photo: Danny North
Dva puta ove godine je svirao Wmbley Arenu u Londonu, obišao Evropu, za sredinu 2013. godine najavljuje nastup u londonskoj O2 Areni.
Leonard Cohen je izdao svoj 12. album 'Old Ideas' januara ove godine. Album pre 'Dear Heather' je izašao 2004. 'Old Ideas' je nominovan za Polaris Music Prize - kanadski ekvivalent britanskim Mercury Music Prize. Jarvis Cocker frontmen benda Pulp je intervjuisao Cohen o više nego uspešnoj 2012. godini. O autentičnosti svog glasa Leonard Cohen je rekao da je to posledica višegodišnjeg konzumiranja cigareta.

Pored londonske O2 Arene 21. juna 2013, Cohen je za sada najavio još dva nastupa u Nemačkoj.


Slušajte muziku i posle smrti

Neke stvari treba videti da poverujete u njih!

Živimo u potrošačkom društvu, gde pojedincima možete prodati maglu i oni će biti srećni zbog toga.
Ali kovčeg sa ugrađenim zvučnim sistemom je stvarno previše.

Britanska firma http://www.catacombosoundsystem.com/ vlasnik ovog proizvoda vam nudi da osim što možete "slušati" muziku pod zamljom na spomeniku se postavlja displej sa listom pesama koja ide.
Cena se kreće od €23,500. Na sajtu imate specifikacije o proizvodu.

Smejati se, plakati ili kupiti proizvod?


Glavne zvezde Bloodstock Festivala

Slayer su potvrđeni kao treći i finalni nosioci programa festivala. Bend će nastupiti u nedelju 11. avgusta 2013, za petak je zadužen King Diamond, a subota je dan za Lamb Of God.


Kerry King gitarista legendarnih Slayer kaže: "Jedva čekam da izađem na binu Bloodstack-a. Metal festival u Britaniji? Nego šta! Biće kao pakao na zemlji i jedva čekam da se družim sa mojim britanskim prijateljima."

Do sada potvrđeni bendovi za Bloodstock 2013, za petak pored King Diamonda, Accept, Municipal Waste, Dark Funeral, Firewind, Ex Deo. Subota: Lamb Of God, Avantasia, Kataklysm. Nedelja: Slayer, Anthrax, Devil Driver, Amorphis, Fozzy, White Chapel. Svi potvrđeni izvođači su na glavnoj Ronnie James Dio bini, koja nosi naziv po preminuloj legendi heavy metal-a, pevaču Rainbow i Black Sabbath i kao solo umetnik.


Za Sophie Lancaster binu još uvek nema potvrđenih imena. Bina nosi naziv po preminuloj tinejdžerki iz Engleske. Devojku su ubili u Lancashire-u 2007. godine samo zato jer je poklonik goth muzike i stila oblačenja.

Machine Head sa Bloodstock 2012


Preslušajte nove pesme Blink 182!

Dog Eating Dogs EP izlazi za 7 dana, ali Blink 182 misli na svoje fanove, prvo su objavili pesmu "Boxing Day" na radio stanicama i socijalnim mrežama, sada možete da preslušate ostale 4 pesme sa ovog mini albuma.



Na iTunes stanici benda po 90 sekundi svake od pesama je omogućeno za slušanje, album već sada možete naručiti preko sajta benda.

https://www.facebook.com/blink182



Još snimaka sa 'Quebec Magnetic' Metallica VIDEO

DVD 'Quebec Magnetic' je izašao u prodaju putem Blackened Recordings izdavačke kuće Metallica-e.

Koncert je snimljen 2009. na World Magnetic Tour u Quebec City, Canada tokom dva koncerta 31. oktobra i 1. novembra.

Metallica je pozvala fanove da glasanjem odluče koja će se lista pesama naći na izdanju, Blu-Ray sadrži sve pesme odsvirane na dva koncerta.

Bend je obećao da će cena DVD/Blu-Ray biti veoma pristupačna za fanove, oko $15, na sajtovima kao amazon cena je $13.88.


James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett i Robert Trujillo su održali obećanje po pitanju cene.




Lista pesama:
‘That Was Just Your Life’
‘The End Of The Line’
‘The Four Horsemen’
‘The Shortest Straw’
‘One’
‘Broken, Beat & Scarred’
‘My Apocalypse’
‘Sad But True’
‘Welcome Home (Sanitarium)’
‘The Judas Kiss’
‘The Day That Never Comes’
‘Master of Puppets’
‘Battery’
‘Nothing Else Matters’
‘Enter Sandman’
‘Killing Time’
‘Whiplash’
‘Seek & Destroy’

Bonus:
‘For Whom the Bell Tolls’
‘Holier Than Thou’
‘Cyanide’
‘Turn the Page’
‘All Nightmare Long’
‘Damage, Inc.’
‘Breadfan’
‘Phantom Lord’



Božićni singl Kids In Glass Houses

Još jedna božićna pesma da podgreje raspoloženje i priprema nas za doček novogodišnjih praznika. Britanski rock bend Kids In Glass Houses iz Cardiff, Wales-a je snimio pesmu "Secret Santa" specijalno za predstojeće period proslava. Ove godine dosta rock bendova se odlučilo da počaste svoje fanove božićnim pesmama, već sam pisao o The Killers i Lower Than Atlantis.
Ako niste upoznati sa radom benda božićni singl možda i nije najbolji način da započnete upoznavanje. Kids In Glass Houses je alternativni rock bend, njihov zvuk je komercijalniji od drugih koje takođe nazivamo alt.rock. Imaju tri odlična albuma, poslednji 'In Gold Blood' je izašao u 2011. Trenutno pripremaju novi album koji će se pojaviti sledeće godine.

Srećan božić od Kids In Glass Houses: