2. 7. 2013.

General Fiasco prestali sa radom #video #vesti

Na žalost nepoznati većini poklonika rock zvuka, momci iz severne Irske General Fiasco su posle skoro sedam godina odlučili da prestanu sa radom. Do sada su objavili dva odlična albuma i svirali po rodnoj Britaniji i Evropi u kombiju finansirajući turneju prodajom diskova i robe vezane za bend na koncertima.
Početkom ove godine su otkazali turneju i najavili pauzu sa radom samo da bi posle pola godine održali oproštajni koncert u Belfastu 29. juna.
General Fiasco su pravili najlepše ljubavne rock pesme a njihov zvuk je bio delom indie, po malo alternativa i naravno pop rock.

Na izvestan način raspad General Fiasco me podseća na raspad The Juliana Theory iz Amerike koji su takođe pravili izuztnu muziku ali nedostatak finansija ih je oterao u istoriju rock muzike.




Gitarista Foo Fighters u country projektu #audio

Chris Shiflett dugogodišnji gitarista Foo Fighters, čovek zadužen za solaže u pesmama uskoro objavljuje drugi album svog projekta: Chris Shiflett & the Dead Peasants. Svakako mnogo drugačije od njegovog matičnog benda jer ako volite honky-tonk izvođače kao Del Reeves-a i Wynn Stewart-a svakako će i ovaj album obrada da vam se dopadne. Istoimeno debi izdanje su objavili 2010. Kontradiktorno je da na jednoj strani Shiflett radi sa rock velikanima Foo Fighters i paralelno sa punk bendom Me First and the Gimme Gimmes dok na drugoj u country bendu. Gitarista je počeo svoju muzičku karijeru u punk bendu No Use for a Name.

1. Guitar Pickin' Man (Don Rich and the Buckaroos)
2. Good Time Charlie's (Del Reeves)
3. Pop A Top (Jim Ed Brown)
4. Happy Part OfTown (Wynn Stewart)
5. Skid Row (Merle Haggard)
6. Live Fast, Love Hard, Die Young (Faron Young)
7. Playboy (Wynn Stewart)
8. King Of Fools (Buck Owens)
9. A Woman Like You (ORIGINAL)
10. Are You Sure Hank Done It This Way? (Waylon Jennings)

Album nosi naziv 'All Hat and No Cattle' izlazi 30. jula. Omiljena obrada Shiflett-a je pesma Faron Young-a (sedma po redu) "Live Fast, Love Hard, Die Young". Pored gitara Shiflett je zadužen i za vokale.


povezane vesti:
"Novi" John Fogerty sa gostima VIDEO
Dave Grohl održao govor na SXSW festivalu STREAM
recenzija: Sound City Reel To Reel

The Computers "Mr. Saturday Night" #video

Treći singl sa albuma 'Love Triangles Hate Squares'. Ako volite garažni rock ali sa mešavinom indie, pop i punk zvuka.


Airbourne "No One Fits" #video

Novi singl za rockere Airbourne sa njihovog trećeg albuma 'Black Dog Barking' je za pesmu "No One Fits".




povezane vesti:
Airbourne - Live It Up VIDEO