1. 9. 2013.

John Mayer - Paradise Valley #recenzija

Columbia
2013


John Mayer nije izrazito popularan u ovom delu Evrope, što je šteta jer je on odličan pop rock/blues kantautor. Dok u svojoj rodnoj Americi njegova popularnost je ogromna.

Šestim albumom ’Paradise Valley’ teško da će John Mayer postati značajnije ime na ovom delu planete, najveći krivac je muzički pravac u kom se gitarista kreće zadnjih godina.
Postoji dobar country koji može da se sluša (Johnny Cash, Willie Nelson, Kris Kristofferson) i postoji country koji je odvratan (lični osećaj!). John Mayer nije određeno country autor, ima tu i američke folk muzike, malo Americana-e i pop rocka kakav je pravio na početku karijere.
’Paradise Valley’ otvaraju dve lepe folk pesme „Wildfire“(drugi i aktuelni singl) i „Dear Marie“, dok treća „Waitin’ On The Day“ je spora i dosadna country žalopojka (da baš taj izraz je opisuje).
Prvi singl „Paper Doll“ ima taj Americana osećaj i ako vam takav zvuk odgovara onda bi trebalo da vam se i pesma svidi. Obrada JJ Cale-a koji je preminuo neposredno pre objavljivanja ovog albuma se trudi da ostane verna originalu, „Call Me the Breeze“ je dobar primer koliko je Mayer zapravo dobar blues gitarista.
Poznat po svojim ljubavnim vezama sa poznatim lepoticama, ovog puta je uradio i duet sa jednom od njih u blues baladi „Who You Love“ sa Katy Perry. Još jedna balada ali sa country gitarama „I Will Be Found (Lost at Sea)“ dok ostatak albuma čine još nekoliko country numera.


Previše sporo i previše country, ’Paradise Valley’ nije loš album ali nije ni ono što sam očekivao od John Mayera.

Probajte nešto novo - Driving Mrs. Satan #audio

Ako pratite tekstove ovog bloga onda ste i upoznati sa bendom Hellsongs koji rade obrade heavy metal pesama na akustični način, nisu jedini!

Driving Mrs. Satan su trojka koja radi na relaciji Engleska-Italija (London/Naples). Idejni tvorac je Giacomo Pedicini koji na ovaj način želi da vrati nešto muzici uz koju je odrastao. Za razliku od svojih kolega iz Švedske Driving Mrs. Satan se baziraju na indie pop muzici, zajedničko im je, pored toga što rade metal obrade, korišćenje akustičnih instrumenata i ženski vokal.
Driving Mrs. Satan dosta podsećaju na ono što Hellsongs rade duže od njih ali ipak imaju neki neodoljivi šarm tako da je lako pronaći dosta originalnosti u njihovim obradama.


Thirty Seconds To Mars - City Of Angels #video

Lyric video za novi singl "City Of Angels" je pre par dana postavljen na youtube stranici benda.
Snimci korišćeni u ovoj verziji spota su urađeni u toku par sati snimanja u blizini kuće Jared Leto-a. Kako pevač objašnjava nisu imali ideje kako da urade lyric verziju spota jer su bili prezauzeti snimanjem pravog spota za "City Of Angels", tako da je Leto uzeo svoju kameru i snimio kadrove koje možete videti u ovom spotu a neki od njih biće upotrebljeni i u zvaničnoj verziji.
Na iTunes servisu novi singl se nudi po promotivnoj ceni.



povezane vesti:
Thirty Seconds To Mars - Do Or Die #video
Koliko volite 30 Seconds To Mars? #vesti
Rock Am Ring Festival drugi dan VIDEO

Tonight Alive "Hell And Back" #video

"Hell And Back" je jedna od neobjavljenih pesama koje su postavljene na youtube u audio formatu sa komentarom pevačice o tome kako je ista nastala. Do sada je postavljeno pet pesama i pre svake Jenna McDougall daje svoj komentar. 'The Other Side' drugi album Tonight Alive će se pojaviti 10. septembra.



povezane vesti:
Tonight Alive - The Other Side #recenzija
Tonight Alive "Lonely Girl" #video #premijera
Tonight Alive "The Ocean" uživo #video