4. 2. 2013.

Bullet For My Valentine - Temper Temper

RCA Records

2013



Velška četvorka Bullet For My Valentine objavljuje svoj četvrti album ’Temper Temper’.
Od prvog singla naslovne „Temper Temper“ fanovi benda su se podelili na one koji jednostavno mrze nov pravac u kome bend ide i na one kojima klasični hard rock pristup odgovara. Drugi singl „Riot“ samo je potvrdio da Bullet više nisu „oni stari“. Ovo je njihov “Black” album (Metallica 1991) neki će ga hvaliti da je remek delo dok će drugi reći da su se prodali.



Deluje kao da su se Matt Tuck i momci iz benda trudili da od početka do kraja ostanu verni “novom” muzičkom pravcu. Sličnost između pesama doprinosi da vam 45 minuta muzike malo sporije” prolazi.
Uvodna „Breaking Point“ počinje kao neke starije pesme Bullet-a ali nastavlja u klasičnom hard rock maniru. Sledeća „Truth Hurts“ nastavlja isto. Jednostavni ritam u strofi, malo žešći prelaz u pevljivi refren i, na žalost, ostatak albuma je urađen tim kalupom. Naslovna „Temper Temper“, prvi singl, je treća na albumu i svojim jednostavnim rifom i refrenom uspeva da vas malo zainteresuje za ostatak albuma. Laganija „P.O.W“ deluje kao potencijalni singl. „Dirty Little Secret“ počinje kao izuzetno žestoka BFMV pesma, kakve su nekad pravili, ali se razvija u power baladu - izuzetno nepotrebna pesma na albumu!  Jedna od odlika ovog albuma su glupi tekstovi, najbolji primer za to je „Leech“ (Hey, leech/No longer will you suck my blood/You can’t keep away, you need another taste...). Old School Metal pristup u „Leech“, „Saints & Sinners“ i „Riot“ je ono što najviše smeta starim fanovima benda. Još jedna heavy metal balada sa „Dead To The World“. Tek „Tears Don't Fall (Part 2)“, pred sam kraj albuma, je dokaz da momci baš i nisu imali inspiracije za ovaj album pa su se upustili u reciklažu starih hitova. ’Temper Temper’ zatvara „Livin' Life (On The Edge Of A Knife)“ koja ne nudi ništa novo, ništa zanimljivije od ostalih pesama na ovom izdanju BFMV.


Generalno dosadan album - previše mekanih rifova izuzetno pevljivi refreni sa tek ponekim podsećanjem na stari Bullet For My Valentine.


Tim Armstrong & Friends spot za "Drivin" VIDEO

Projekat Tim Armstrong-a iz benda Rancid nazvan Tim Timebomb & Friends objavio je prvi zvanični video, i to za pesmu "Drivin". Gomila pesama je već objavljena na Hellcat youtube stranici ali u audio varijanti.  Dosta različitih muzičara je prošlo kroz ovaj projekat i objavljeno je dosta pesama, koje možete kupiti preko itunes-a.

Za retro-ska "Drivin" snimljen je animirani spot. Pesma je obrada benda Pearl Harbor and the Explosions, animaciju je radio J Bonner.





povezane vesti:
Rancid i King Blues kolaboracija
Skinite novu Rancid pesmu!

Reel Big Fish "Don’t Stop Skanking" VIDEO

Reel Big Fish su postavili nov video za pesmu "Don’t Stop Skanking" sa albuma 'Candy Coated Fury' izdatog sredinom 2012. Spot je režirao Tim Thompson.



povezane vesti: Reel Big Fish obradili Van Morrison-a VIDEO

Green Day na velikom platnu VIDEO

Da vredi unovčiti trenutnu popularnost na svaki način, Billy Joe Armstrong iz Green Day to najbolje zna!
Posle trostrukog albuma, čak dva dokumentarca su predstavljena na ovogodišnjem South by Southwest film festivalu u Austin-u.

Produkcija mjuzikla 'American Idiot' i Armstrong-ovo učešće je prikazano u filmu 'Broadway Idiot'. U režiji  Doug Hamilton-a prikazane su pripreme za predstavu.
Drugi dokumentarac nosi naziv '¡Cuatro!' i predstavlja proces snimanja triologije '¡Uno!', '¡Dos!' i '¡Tre!'.



povezane vesti:
recenzija: Green Day - ¡Uno! / ¡Dos! / ¡Tré!

Biffy Clyro na prvom mestu albuma u Britaniji

Sasvim zasluženo, novi album škota Biffy Clyro 'Opposites' dospeo je na prvo mesto najprodavanijih albuma u Britaniji. Šesto izdanje za bend ali prvo koje je uspelo da osvoji vrh top liste.

U prvoj nedelji prodali su, neverovatnih 75.000 primeraka diska, dok je njihov prethodni album 'Only Revolutions' u prvoj nedelji prodat u 45.000.

Dupli album Biffy Clyro je za sada najprodavanije izdanje ove godine u Britaniji, na drugom mestu je 'Les Miserables: The Motion Picture Cast Recording'.


povezane vesti:
recenzija: Biffy Clyro – Opposites
Premijera spota "Black Chandelier" za Biffy Clyro VIDEO