3. 12. 2013.

Billie Joe + Norah - Foreverly #recenzija

Reprise
2013

Billie Joe Armstrong, poznatiji kao pevač i gitarista Green Day je snimio country album. U društvu fantastične Norah Jones, njih dvoje su obradili pesme The Everly Brothers za izdanje koje nosi naziv ’Foreverly’. Kako priča kaže Billie je kao mali često slušao album ’Songs Our Daddy Taught Us’ i ovim izdanjem on odaje poštu svojim muzičkim herojima iz detinjstva.

Problem sa ovakvim albumima je što se ne zna kome su namenjeni. Fanovi Green Day sigurno ovo neće da slušaju, kauboji koji već slušaju country iz principa neće da slušaju nekog pankera koji im skrnavi omiljeni muzički pravac. Tako da su ovakvi projekti osuđeni na propast i komercijalno i finansijski.
Foreverly’ uopšte nije loš album, možda previše spor ali je dovoljno zanimljiv kao promena ili odmor od rock/punk/metala ili šta god slušate intenzivno ovih dana.
Harmonije glasova Armstronga i Jones-ove su zaista izuzetni. Svestrana Norah Jones prosto dopunjuje neiskusnog Billie Joe-a. Mora se priznati da se i on odlično snašao, da na omotu ne piše njegovo ime teško da bi ga neko prepoznao ili pretspostavio da je u pitanju njegov glas.
Vesela „Roving Gambler“ otvara disk, nastavlja country/bluesLong Time Gone“ do spore „Lightning Express“. Prvi singl „Silver Haired Daddy of Mine“ vraća živahnost ovom albumu, u prelepoj baladi „Down in the Willow Garden“ dominira Norah Jones bez obzira što peva unisono sa Armstrongom. Pravi country sa „Barbara Allen“ u kojoj je Billie Joe glavni vokal kao i u sledećoj „Rockin’ Alone (In An Old Rockin’ Chair)“-baladi. Norah Jones je solo u tužnoj „I’m Here To Get My Baby Out Of Jail“.


Svakako ima izvođača koji su u ovom pravcu bolji od pevača Green Day ali mu svakako treba odati piznanje na hrabrosti da uradi ovakav projekat. Norah Jones je veličanstvena kao i uvek, u svemu što snimi i radi.


Najava novog Kaiser Chiefs albuma #video

Peti album benda iz Leeds-a će se pojaviti u aprilu sledeće godine. 'Education, Education, Education & War' sadrži deset pesama. Produkciju je radio Ben H. Allen. Neke od pesama koje će se naći na izdanju se već poznate publici sa koncerata održanih ove godine.

Pevač Ricky Wilson se pridružio sudijama u rialiti emisiji The Voice pored Kylie Minogue, will.i.am-a i Tom Jones-a.


povezane vesti:
Kaiser Chiefs ostali bez bubnjara 

Iron Maiden planovi za 2014. #vesti

Posle najava Rock Am Ring i Sonisphere festivala, legende heavy metal-a su objavili svoje planove za sledeće leto. 'Maiden England' turneja se nastavlja i vraća se na evropsko tlo. Pored nekoliko festivala, bend će održati i koncerte po arenama. Jedini datum u rodnoj Britaniji je na Sonisphere Festivalu koji se vraća posle dve godine pauze. Kao u Engleskoj i u Nemačkoj nastupaju po prvi put sa Metallica-om na nekom festivalu.
Godinama se među fanovima ova dva benda vode kao najveći rivali, kao što nisu, i najčešće pitanje je: "Maiden ili Metallica?".

Rod Smallwood, menadžer Iron Maiden priča o planovima za 2014. godinu:
"'Maiden England' turneja 2013. je bila izuzetno dobro prihvaćena i veliki je uspeh u karijeri grupe. Bilo je mnogo poziva iz Evrope koje nismo mogli da postignemo ove godine. Ovo će biti najkraća Maiden turneja, počinje krajem maja a završava se na Sonisphere-u (4-6 jul 2014.). U toku 2014. počinjemo da razmišljamo o nečemu novom što će biti spremno za 2015. 

Kao što fanovi znaju 'Maiden England' je treći deo u istoriji benda objavljen na DVD izdanjima. Ovo je poslednja turneja na kojoj će bend svirati pesme iz '80-tih. Zato planiramo da ovi koncerti sadrže i neke od pesama koje nisu svirane i dosta njih koje više neće biti svirane. Lista pesama će sadržati sve značajne hitove iz perioda od prvog do 'Seventh Son' albuma, sa izuzetkom pesme "Fear Of The Dark"."

mikerecenzije komentar: 
Znači pored "Fear Of The Dark" ponovo će biti "Wrathchld", da ne spominjem "Numbert Of The Beast" i "Hallowed Be Thy Name" i "Trooper", sigurno "Phantom Of The Opera" i "Aces High", neizbežni "2 Minutes To Midnight", "Wasted Years" je ponovo uključen u spisak već neke tri turneje ako se ne varam...
Jedno nije jasno zašto razvlače iste pesme na koncertima? Nekada je "Heaven Can Wait" bio na mesto "Fear Of", šta je sa "Killers", "Stranger In A Strange Land", "Where Eagles Dare"?

Pa Metallica dopušta fanovima da izaberu listu pesama koju će da svira na koncertima, dok Maiden vrte iste pesme od turneje do turneje sve zbog izgovora imamo mlade fanove koji nikada nisu čuli "Number Of The Beast"...

povezane vesti:
Iron Maiden i Metallica za Sonisphere 2014 #vesti
Iron Maiden i Metallica za Rock Am Ring 2014 #vesti
Blaze Bayley - Soundtracks Of My Life #recenzije

Devil Sold His Soul - Time #video #premijera #download

Nova izdavačka kuća i novi singl kao najava novog izdanja. Pesmu "Time" možete besplatno preuzeti na sajtu benda. Ovo je prvi materijal sa pevačem Paul Green-om. Žanrovski Devil Sold His Soul su se opredelili za metalcore a u spotu ima dosta trčanja i letenja...