16. 1. 2013.

Hollywood Undead - Notes From The Underground

Universal Music Group

2013


Hollywood Undead, bend iz sunčane Kalifornije, kombinuje rap i rock a takvi su im i albumi: pola rock - pola hip-hop pesama. Novi treći album nosi naziv ’Notes From The Underground’. Šestorka koja krije svoje identiitete maskama koje uvek nose na nastupima i u spotovima na prvi pogled ostavlja utisak da sa njima nema šale i nema kompromisa u muzici koju stvaraju. Na žalost nije baš tako...

Rap verzija Slipknot-a svojim trećim albumom donosi dosta komercijalnije klasične rap pesme i nekoliko žestokih nu-metal pesama. Nedostatak originalnosti Hollywood Undead je očigledan jer svaka od pesama vam deluje kao da je kopija nekog od poznatih izvođača na top listama rock i pop muzike.
Prva polovina albuma su gitarske pesme dok drugu polovinu čine hip-hop i pop numere.

Album ’Notes From The Underground’ otvara „Dead Bite“ sa muzičkom podlogom kao u pesmama Marilyn Manson-a ili Rob Zombie-a. Žestok početak ovog diska upotpunjuje sledeća „From The Ground“. Brzi gitarski rifovi i pevljivi refren u pesmi pružaju utisak kao da slušate System Of A Down. „Another Way Out“ ritmična disko pesma i dalje održava dobru energiju ovog albuma. „Lion“, četvrta na disku, (uskoro se pojavljuje kao singl), iako odlično zvuči previše podseća na gitarski period benda Linkin Park. Prvi singl sa albuma „We Are“ uz glomaznu produkciju predstavlja bend u pravom svetlu, glasne gitare, jaka ritam sekcija, pevanje i repovanje, ali to i dalje liči na bend P.O.D.
Klasične hip-hop pesme kvare utisak ako ste ljubitelj gitarskih pesama Hollywood Undead. „Pigskin“ bi bolje zvučala da je izvodi Usher, „Rain“ zvuči kao da je se Eminem odrekao, na „Believe“ su otišli predaleko u pop vode, „Up In Smoke“ i „One More Bottle“ komercijalni rap u stilu G Unit-a.
Ostatak pesama ne pruža ništa što već niste čuli. Ono što ovom bendu fali je autentičnost!

Uz sve napisano ’Notes From The Underground’ nije loš album. Komercijalniji je od prva dva izdanja benda. U 50 minuta muzike dobijate mešavinu muzičkih stilova u ovakvoj kombinaciji - uz nekoliko dobrih rock pesama i nekoliko dobrih rap pesama, dolaze i nekoliko manje kvalitetnih.


Bad Brains – Into The Future

Megaforce Records

2012


Vašingtonski Bad Brains objavili su svoj deveti studijski album ’Into the Future’. Mešavina hard-core punka, reaggea, metala i dub-a je njihov zaštitni znak ali i njihov najveći problem.
Iako postoje od 1977. izdali su samo devet albuma. Bend je nekoliko puta prekidao sa radom i menjao članove. Njihov treći album ’I Against I’ (1986) je remek delo hard-core muzike, album koji je uticao na mnoge: Red Hot Chili Peppers, Faith No More, Janes Addiction, Beastie Boys, Anthrax, Sublime, Fishbone...
Pod uticajem The Clash i Joe Strummer-a Bad Brains mešaju reagge sa punk-om ali to nije uvek davalo najbolje rezultate. ’I Against I’ jedini na kome nisu pravili takvu muzičku kombinaciju je i njihov najuspešniji album.
Karakteristično interpretiranje pevača H.R.-a (skraćenica od „Human Rights“, puno ime Paul D. Hudson) se ne može uvek nazvati pevanjem jer se kreće od rapidnog izgovaranja teksta do unjkavog cvilenja slogova. Pridružio se Bad Brains-ima 1978 na nagovor mlađeg brata bubnjara Earl Hudson-ona koji je osnovao bend sa gitaristom Dr. Know (pravo ime Gary Miller) i basistom Darryl Jenifer-om.

’Into the Future’ objavljen krajem novembra 2012. drugi je studijski album od kako se bend ponovo oformio u originalnom sastavu 1998. Svakako je napredak u odnosu na ’Build A Nation’ izdat 2007. I reggae i punk su zastupljeni na novom izdanju ali problem je što deluje kao da slušate dva različita benda. Reggae dub pesme kao da ne sviraju Bad Brains i prilično umiruju album na trenutke, dok hard-core deo albuma donosi previše energije. U par pesama gde je napravljen spoj ova dva muzička pravca su zapravo i najineteresantniji momenti ovog izdanja.
Naslovna „Into The Future“ otvara album na odličan način, punk kakav se svirao krajem sedamdesetih sa ska osećajem uz prelomni deo u pesmi - mračan garažni rock umesto solaže. Nastavljaju žestoko sa „Popcorn“ mešavinom rock-a, reggae-a sa rap-om, podsećajući na rani Faith No More. Zapravo su oni taj stil i patentirali mnogo pre FNM-a. Kombinacija hard-core i H.R.-ovog pevušenja deluje kao da je treća „We Belong Together“ ispala sa ’I Against I’ albuma. Još malo vraćanja u prošlost sa „Youth of Today“, hard-core kakav samo Bad Brains sviraju. Reggae završetak u ovoj pesmi je nastavak na sledeću „Rubadub Love“. Slede: kratke HC „Yes I“ i „Suck Sess“ do ponovnog povratka u dub sa „Jah Love“. Deveta „Earnest Love“ uz heavy metal solažu samo previše podseća na neke stare pesme Bad Brains-a.
Najzanimljivija na ’Into The Future’ je „Fun“, jedanaesta pesma, jedina gde je kombinacija reggae pevanja i heavy gitara dala očekivano dobre rezultate.


Jeste bolji od prethodnog ali jednostavno nekompletan album, nedostatak originalnosti donosi malo hard-core punk-a, malo reggae-a, par recikliranih pesama a to je ipak nedovoljno za visoku ocenu. Ako niste nikada slušali Bad Brains a volite mešavinu stilova ovo može da vam se zaista svidi. Ostaje nada da će sledeće treće izdanje od novog osnivanja benda biti fenomenalno kao i treći album u karijeri, taj neponovljivi ’I Against I’.

Još jedna vest o Dave Grohl-u i Sound City-ju AUDIO

Objavljena je nova pesma sa albuma koji prati objavljivanje filma Sound City. Muzika koju su kreirali muzičari koji su učestvovali u snimanju dokumentarca o čuvenom studiju za snimanje iz Los Angeles-a biće sastavni deo nastupa benda Sound City Players. Pored nastupa na Sundance Festival-u uz premijeru filma, bend će održati i koncert u Hollywood Palladium u L.A.-u, 31. januara 2013.
Nova objavljena pesma sa soundtrack za Sound City je "From Can To Can't" sa Corey Taylor-om (Slipknot, Stone Sour) na vokalima, Rick Nielsen (Chip Trick) gitara, Scott Reeder (Kyuss) i Dave Grohl bubnjevi.



Bend Sound City Players čine pored Grohl-a: Pat Smear, Taylor Hawkins, Chris Shiflett i Nate Mendel iz Foo Fighters, Krist Novoselic sa kojim je Grohl svirao u Nirvana-i, Brad Wilk bubnjar Rage Against The Machine i ikona hardcore-a Lee Ving iz FEAR kao i legende Stevie Nicks, John Fogerty, Rick Springfield i Rick Nielsen.

Sa probe za predstojeće koncerte, Krist Novoselic i Pat Smear:



Dave Grohl gost na novom GHOST albumu

Švedski metal bend Ghost je snimio obradu "I'm A Marionette" grupe ABBA. Dave Grohl je radio produkciju i svirao bubnjeve. Pesma će biti objavljena kao B strana singla "Secular Haze". Novi album Ghost objavljuju na proleće, ime je 'Infestissumam'.

povezane vesti:

Još malo do novog Paramore albuma

22. januara na itunes izlazi novi singl za Paramore. Pesma "Now" sa novog albuma nazvanog 'Paramore' biće najava albuma čije objavljivanje očekujemo 8. aprila. Za prvi singl novog cd-a objavljen je i omot.


Na pitanja o uticajima u toku snimanja novog materijala gitarista Taylor York je rekao da je najviše slušao Alt-J britanski indie rock sastav, Hayley Williams je provodila vreme uz američki Sirius XM radio, dok je basista Jeremy Davis gnjavio ostale sa hip hop izvođačima.
U već objavljenom trejleru za novu pesmu može se naslutiti kako će singl zvučati.





povezane vesti:
Paramore teaser novog spota VIDEO
Četvrti album za Paramore u aprilu

Nova imena za Download Festival 2013

Najbolji evropski festival Download, koji se održava u Donington parku u Engleskoj objavio je preko trideset novih imena za ovogodišnji događaj. Pored već najavljenih glavnih zvezda Slipknot, Iron Maiden i Rammstein i bendova koje su organizatori najavili u toku prošle godine: Bullet For My Valentine, Queens Of The Stone Age, 30 Seconds To Mars, The Gaslight Anthem, Motorhead...

Nova imena dodata na listu nastupa su:

Limp Bizkit
Korn
Bullet For My Valentine 
Stone Sour 
Parkway Drive
Enter Shikari
Coal Chamber
Volbeat
Mastodon
The Hives
Jimmy Eat World, Down, Asking Alexandria, Motionless in White, Young Guns, Cancer Bats, Hacktivist, Five Finger Death Punch, Walking Papers, Huntress, Hardcore Superstar, Converge, Airbourne, Amon Amarth, Black Dogs, In this Moment, HellYeah, I AM I , Last Witness, Heaven’s Basement, Earthtone9, 3 Doors Down, Goldsboro, UFO, Vision of Disorder, The Sword, Buffalo Summer

Datum održavanja je od 14-16. juna. U 2012. nosioci festivala su bili Black Sabbath, The Prodigy i Metallica. Više informacija na Downloadfestival.com ili na facebook stranici.