27. 3. 2013.

Killswitch Engage - Disarm the Descent

Roadrunner
2013


Već više od 15 godina Killswitch Engage se vode kao jedan od najcenjenijih metalcore bendova, novi album ’Disarm the Descent’ sigurno neće promeniti taj status. Promena pevača, tj. povratak originalnog člana Jesse Leach-a na mesto Howard Jones-a koji je zbog bolesti bio prinuđen da napusti bend. Šesti album za bend iz Massachusetts-a možda ne donosi ništa novo u njihovoj muzici ali donosi baš ono što njihovi fanovi očekuju brze i žestoke metal himne.

Kao da Jesse nije ni odlazio, bend je bio blizak sa njim svih ovih godina, čak je i menjao Jones-a kada je on bio sprečen da nastupa sa bendom. ’Disarm the Descent’ u preko četrdeste minuta i 12 pesama donosi odlične nove pesme benda. Od početne „The Hell In Me“ do zadnje „Time Will Not Remain“ Killswitch Engage ne posustaju ni trenutka. Zanimljiva je „Always“ jedina sporija ali dosta mračna pesma. Možda je ovo i najbrža Killswitch ploča do sada, ali i dalje ostaje taj prepoznatljivi zvuk zbog kog ih volimo svih ovih godina. Vokali Jesse-a idu od melodičnog pevanja do vrištanja i dranja teksta, na trenutke njegov glas zvuči baš masivno! Adam Dutkiewicz producent i gitarista benda je na oba polja ponovo nadmašio sebe i svoju kreativnost. Prvi singl „In Due Time“ je možda i najpitomija od pesama na ’Disarm The Decent’.

Kao i sa svakim prethodnim albumom Killswitch Engage uspevaju iznova da nas oduševe i iznenade! Howard Jones je svakako ostavio veliki trag u ovom bendu i može se reći da je zbog njega Killswitch danas jedan od najvažnijih metal bendova, ali sa Jesse-em se ne vraćaju na početak karijere nego nastavljaju napred.

Heaven's Basement - Filthy Empire

Red Bull Records
2013



Mladi britanski bend Heaven’s Basement je konačno objavio svoje prvo izdanje ’Filthy Empire’. Godinama bezuspešno traženje izdavača je završeno potpisivanjem za sve popularniji Red Bull Records. Awolnation, Twin Atlantic, Black Gold su neka od imena Red Bull porodice.

Heaven’s Basement sviraju kombinaciju hard rock-a sa tzv. hair metal-om iz osamdesetih, a imaju i malo punk uticaja u svojim pesmama. Sa svog prvenca ’Filthy Empire’ već su objavili tri singla i svaki od njih je veliki radijski hit u Evropi a polako se probijaju i u Americi. Odličani vokal Aaron Buchanan naizmenično podseća na Robert Plant-a i Vince Neil-a, dok solaže Sid Glover-a mogu da se porede sa velikanima rock gitare. Treba pohvaliti i produkciju albuma jer bez previše nasnimavanja i šminkanja zvuče kako i treba da zvuči rock bend, imaju punoću! Zanimljivo da nema ni jedne balade, „When The Lights Go Out In London“, „Be Somebody“ i „The Price We Pay“ su u sporijem tempu od ostatka baš energičnih pesama. Možda i najpopularniji singl sa ’Filthy Empire’ je „I Am Electric“, žestoka skoro punk pesma za razliku od „Fire, Fire“ koja ima rhythm & blues prizvuk. „Nothing Left To Lose“ treći singl je prava rock pesma, sa osmišljenim rifom, jaki vokali, fenomenalan refren... „The Long Goodbye“ deluje kao potencijalni singl jer lako „ulazi“ u uši.

Sve u svemu odličan prvi album za Heaven’s Basement. Istorija rock muzike je puna grupa koje su zablistale na početku karijere ali se kasnije ugasili, nadam se da to neće biti slučaj sa ovim izuzetnim bendom. 

Sonic Boom Six obradili The Streets VIDEO

Novi spot za Sonic Boom Six je obrada pesme "Let's Push Things Forward" benda The Streets. Na ovaj način SB6 su hteli da odaju priznanje Mike Skinner-u i njegovom uticaju na ovaj bend. Publika je odlično prihvatila pesmu na turneji benda po Evropi. "Let's Push Things Forward" se nalazi kao B strana singla "Keep On Believing" objavljenog za Xtra Mile Recordings.




povezane vesti:
Sonic Boom Six "Keep On Believing" VIDEO
recenzija: Sonic Boom Six - Sonic Boom Six