8. 7. 2013.

Iron Maiden sa Download Festivala 2013 #video

Kao i prethodnih godina snimci sa Download Festivala se emituju u okviru pregleda na Sky Arts kanalu u Britaniji. Prenosa koncerata u celini na žalost nema.
Iron Maiden su bili glavne zvezde, srednjeg dana u subotu i priredili su neverovatan koncert kako kažu svi koji su prisustvovali. Mnogi tvrde da je festival u Donington parku zapravo Maiden-ov lični festival i da bi trebao da nosi njihovo ime jer su jedini bili već pet puta glavne zvezde i uvek ostave nezaboravne utiske.

Nama koji smo odrastali uz njihovu muzike već je po malo i dosadno da uvek iznova slušamo Fear Of The Dark, The Trooper, Number Of The Beast na njihovim koncertima ali kada pogledate snimke kao što je ovaj sa Download-a jednostavno ne možete ostati ravnodušni!

SCREAM FOR ME DONINGTON!!!

Povratak Manic Street Preachers #video

Novi album za velški alternativni rock sastav nosiće naziv 'Rewind The Film'. Jedanaesto izdanje u njihovoj karijeri dolazi tri godine posle 'Postcards from a Young Man'. Prvi singl "Show Me Wonder" pojaviće se 9. septembra a album izlazi 7 dana kasnije.

Prva objavljena je naslovna pesma snimljena sa muzičarem Richard Hawley-om, najpoznatiji po radu sa Pulp.


Apocalyptica obeležila 200 godina od rođenja Wagnera #video

U čast od 200 godina od rođenja Richard Wagner-a nemačkog kompozitora i dirigenta Apocalyptica je održala koncert na kome su odsvirali dela umetnika na svoj način. Koncert nazvan Wagner Reloaded je održan u 5. jula u Leipzig-u.
Gregor Seyffert je bio zadužen za komplatan projekat, njegova ideja je bila da spoji muziku Wagnera sa današnjom rock muzikom.
Manifestacija nije bila fokusirana samo na muziku već je priređena komplatna audio vizuelna prezentacija Wagnerovog života i rada.


RDGLDGRN - Lootin in London #video

Američki Indie go-go sastav RDGLDGRN (izgovara se Red Gold Green) obajvili su drugi video spot sa svog debi albuma. Trenutno su deo Vans Warped turneje po Americi. Bend je skrenuo pažnju na sebe jer je Dave Grohl odsvirao bubnjeve na skoro svim pesmama sa njihovog debi albuma. Takođe je i Pharrell Williams sarađivao sa RDGLDGRN kao ko-producent i ko-autor pesme "Doing the Most".

Indie go-go je muzički pravac koji kombinuje indie rock i ritam go-go koji je poznat u Vašingtonu odakle potiču.



povezane vesti:
Spisak izvođača za Vans Warped Tour 2013 u Evropi #vesti #video
RDGLDGRN "Million Fans" VIDEO