29. 9. 2013.

Palms - Future Warrior #video

Prvi zvanični video za projekat Palms sa njihovog istoimenog debi albuma. Chino Moreno pevač Deftones-a i članovi benda Isis su se udružili i snimili izuzetno zanimljiv album. Recenziju možete pročitati ovde.




Uživo verzija pesme, amaterski snimak:

povezane vesti:

Deftones još jedan #video
Palms - Palms #recenzija
Palms - Deftones/Isis projekat #stream

Corde Oblique - Per Le Strade Ripetute #recenzija

The Stones Of Naples Records - Audioglobe
2013

’Per Le Strade Ripetute’ je peti album Corde Oblique, benda iz Italije koji predvodi genijalni gitarista Riccardo Prencipe. Svoju muziku opisuju kao Progressive-Ethereal-Folk što dođe nejasno ako nikada niste čuli njihove pesme. Mešavina moderne klasike sa folk i pop aranžmanima uz snažne ženske vokale i ne-električne instrumente... Teško je opisati Corde Oblique!

’Per Le Strade Ripetute’ je album kome se treba prepustiti, zatvoriti oči i krenuti na putovanje kroz zvukove i glasove koji imaju moć da vas odvedu daleko... Izdvojiti jednu pesmu sa ovog diska bi bilo ravno grehu, ipak svaka od ovih numera može da živi svoj zaseban život i van ovog izdanja. Od „Averno“ koja otvara album i koja će se pojaviti kao prvi singl vode vas emocije: nežna violina i snažni glas Floriana-e Cangiano jedne od pevačica.
Idejni tvorac projekta, gitarista i kompozitor Riccardo Prencipe je ovaj album snimao dve godine. Svo svoje umeće i znanje on je iskoristio zarad muzike svog benda. Ni u jednom trenutku se ni jedan od instrumenata ne nameće u odnosu na ostale. Dominiraju jaki ženski vokali, violina i gitara kao glavni instrumenti i nadasve originalna ritam sekcija. Svaka pesma kao da je stepenik više u odnosu na prethodnu. Ono na šta je Riccardo Prencipe izuzetno ponosan je da na albumu nisu korišćeni semplovi i sintisajzeri ili klavijature, već živi instrumenti koje sviraju vrsni muzičari. Treba posebno naglasiti da je „In The Temple Of Echo“ snimljena uživo u hramu koji je star 2000 godina bez ikakvog dosnimavanja u studiju i dodavanja bilo kakvih efekata. „Requiem For A Dream“ tema iz istoimenog filma je iskorišćena za ovaj album ali u Corde Oblique obradi. Pesme „Due Melodie“, „Ali Bianche“ i „Bambina D’oro“ kao da su pisane za neki progresivni metal bend i zvučale bi neverovatno kada bi i bile snimljene u toj varijanti. Kroz čitav album se provlači rock/metal energija koja svakako nije strana ovom bendu koji je u prošlosti dosta sarađivao sa izvođačima tog žanra.
Reči mogu samo da pokvare utisak o ovom albumu. Doživljaj ovih pesama treba da je individualan jer ova muzika budi emocije. Malo  je umetnika koji dostignu ovaj nivo u svom stvaralaštvu. Riccardo Prencipe i njegov Corde Oblique su dokazali da su nešto sasvim posebno a ’Per Le Strade Ripetute’ je album koji bi trebao da bude ponos svake ozbiljne kolekcije diskova.

Kontakt:
info@cordeoblique.com