8. 4. 2014.

Queens Of The Stone Age - Smooth Sailing #video #premijera

I See Stars - New Demons #video #premijera

Metal ili dance? Novi, sve popularniji stil u metal žanru je spajanje nespojivog, I See Stars su na sceni još od 2006. ali se čini da će ovo biti godina njihovog proboja među glavna imena ovog pravca (pored Issues, Breathe Carolina...).

Novi spot "New Demons" je snimljen 14. marta na South By So What?! festivalu u Dalasu. Album istog imena se pojavio sredinom oktobra za Sumerian Records.


He Is Legend povratak #video

Američki rock sastav He Is Legend se vraćaju na scenu novim izdanjem posle pet godina pauze. Bend je bio aktivan od 2003. do 2009. kada su objavili tri albuma. Tokom 2012. ponovo se okupljaju i počinju sa svirkama i pripremom novog materijala. Novi album bi trebao da se pojavi tokom leta za Tragic Hero Records, novi singl je "Something Witchy".


Opeth najava novog albuma #vesti

Švedski progresivni metal Opeth najavio je danas novo izdanje, jedanaesti album u karijeri. Disk će nositi naziv 'Pale Communion' i pojaviće se 17. juna. Produkciju pesama je radio pevač Mikael Akerfeldt a mix je radio njegov prijatelj iz Porcupine Tree Steven Wilson.

1. ‘Eternal Rains Will Come’
2. ‘Cusp of Eternity’
3. ‘Moon Above, Sun Below’
4. ‘Elysian Woes’
5. ‘Goblin’
6. ‘River’
7. ‘Voice of Treason’
8. ‘Faith in Others’

Izdavač je Roadrunner.
Prvi singl "Cusp of Eternity" se očekuje 6. maja.


Probajte nešto novo - Secrets #video #premijera

Američki post hardcore sastav Secrets objavili su album 'Fragile Figures' za Rise Records tokom prošle godine. Novi spot "Maybe Next May" je napravljen od snimaka koje su im slali fanovi.
Debi album za Secrets izašao je 2012. Sledeće godine objavljuju drugi album sa novim pevačem Aaron Melzer-om.


Download/Sonisphere najava novih bendova #vesti #video

Svakako nije takmičenje između dva prestižna festivala ali je nama sa ovih prostora zanimljivo da uživamo na njihov račun i najave novih imena gledamo kao trku organizatora za što više posetilaca.

Download (13. - 15. jun), Castle Donington. Glavne zvezde: Avenged Sevenfold, Aerosmith, Linkin Park, Fall Out Boy, Alter Bridge...
Pre par dana još devet manje zvučnih imena je dodato predugom spisku izvođača: The Temprance Movement, Turbowolf, Cytota, najpoznatiji u poslednjoj najavi je solo nastup bivšeg Bon Jovi gitariste Richie Sambora-e.

Sonisphere (4. - 6. jul), Knebworth. Glavne zvezde: Prodigy, Iron Maiden, Metallica, Deftones, Alice In Chains...
Poslednja najava je došla danas i to za japansku metal/pop senzaciju Babymetal. Prvi put nastupaju u ovom delu sveta, mladi trio je za kratko vreme osvojio pažnju rock publike i medija. Velike zvezde u rodnom Japanu Babymetal nastupom na Sonisphere-u će svakako napraviti iskorak ka svetskoj slavi.


Nije takmičenje ali da jeste Sonisphere bi bio pobednik, zar ne?

povezane vesti:
Još bendova za Sonisphere 2014 #vesti
18 novih imena na Download Festivalu 2014 #vesti