18. 6. 2017.

Hundredth 'Rare' recenzija albuma

Hopeless
2017

U životu svakog muzičara dođe trenutak kada mora da odluči da li će nastaviti da snima ono što publika očekuje od njega ili ono što voli. Tako su Hundreth posle tri agresivna okrenuli list i snimili album koji pre svega prija njima a na publici je da ga prihvati. 'Rare' je zanimljiva kombinacija indie i shoegaze atmosfere sa melodijama koje opuštaju.



Na prvo slušanje nov materijal najviše podseća na Silversun Pickups ali sa nešto drugačijom idejom. "Vertigo" i "Neurotic" vas uvode u priču ili bolje reći imaginarno putovanje kroz svemir. Mračniji su u "White Squall" a bučniji u "Disarray" i "Hole". U "Suffer" odlično kombinuju umirujuć vokal sa gitarama koje ga napadaju iz pozadine, dok u "Youth" se bore monoton glas bez emocija sa dominantnim i bučnim punk rifovima.

Raspoloženje koje je nametnuto depresivnom produkcijom je pokazalo visinu njihove kreativnosti ali umanjilo doživljaj ove ploče. Ne možeš a da se ne odaš utisku da se neke pesme ponavljaju zbog sličnih aranžmana. 'Rare' je veoma dobar album ali jedini (i najveći) problem je što ne nudi uzbuđenje.

Нема коментара:

Постави коментар