2. 1. 2015.

Angels & Airwaves - The Dream Walker #recenzija

To the Stars Records
2014


Mislim da Tom DeLonge sebe preozbiljno shvata kada su Angels & Airwaves u pitanju. Umesto muzike on se uvek trudi da proda koncepciju. Diskovi jedva i da se prodaju u današnjem tržištu a kada pride nudite i knjigu i film i ko zna šta još nije ni čudo što uspeh izostane. Kao i do sada i peti album ovog benda nazvan ’The Dream Walker’ je ništa više od osrednjeg izdanja sa nekoliko dobrih pesama.

Prve dve koje su se pojavile "Paralyzed" i "The Wolfpack" koja je postala singl su imale za zadatak da nas zagreju za ovo izdanje, možda i oduševe ali ništa od toga. Dve dobre pesme ali tu se opis zaustavlja, nema više šta da se kaže o njima, najgore je što su to možda i najbolje na izdanju.
Uvodna "Teenagers & Rituals" ima dobar ritam, lep refren ali zvuči previše poznato iz ranijeg repertoara. Kroz čitav ’The Dream Walker’ se provlači The Cure zvuk što i nije čudno jer je taj bend ostavio prevelik uticaj na alternativni rock ali DeLonge i Ilan Rubin (potpisani kao autori kompletnog materijala) su ipak trebali da budu malo originalniji.
"Kiss with a Spell" je odličan primer space rock pravca kako svi volimo da opišemo AVA zvuk. Izdvojio bih i "Mercenaries" kao jednu od boljih na ovoj ploči možda baš iz razloga jer DeLonge-ov glas dosta podseća na Blink 182. "Bullets in the Wind" možda i kandidat ze neki naredni singl sa retro zvukom new wave-a.
"Tunnels" je preuzela ulogu balade na ovom albumu ali neodoljivo podseća na U2...

Angels & Airwaves ne nude ništa novo, možda ’The Dream Walker’ i nije loš album ali kreativno ne ide dalje od prethodnih izdanja. Isti refreni, strofe koje su već godinama unazad poznate svima nama. Možda muzika ovog benda zvuči izvanredno samo u glavi Tom DeLonge-a...

Нема коментара:

Постави коментар