16. 1. 2014.

Sonic Youth gitarista black metal projekat #audio #premijera

Kako Sonic Youth više ne postoje i pitanje je hoće li ikad više svirati zajedno, Thurston Moore, gitarista, je i dalje veoma aktivan. Pored svog benda Chelsea Light Moving Moore se pridružio i black metal projektu Twilight. Sa njima je snimio album 'III: Beneath Trident’s Tomb' i na dan objavljivanja prvog singla bend je objavio da više neće svirati zajedno.

Twilight postoje od 2005. kada se pojavio prvi, istoimeni album. U grupi su bili Wrest (Jef Whitehead), Malefic (Scott Conner), Imperial (Neill Jameson), Blake Judd (Nachtmystium) i Hildolf (Tim Lehi). Svi koji su svirali su velika imena američke black metal scene. 2010. izdaju 'Monument To End Time', Malefic i Lehi više nisu u grupi, na njihovom mestu su Aaron Turner (iz benda Isis), Stavros Giannopoulos (iz benda The Atlas Moth) i Sanford Parker (iz benda Minsk).
2013. Aaron Turner napušta Twilight a na njegovo mesto dolazi Thurston Moore. Dok su neki sa nestrpljenjem čekali ovu neočekivanu kolaboraciju bilo je i onih koji su rekli da su se Twilight prodali.
Marta će se pojaviti treće izdanje 'III: Beneath Trident’s Tomb' ali danas na dan objavljivanja prvog singla "Lungs" pojavila se i vest da Twilight više ne postoje.


Нема коментара:

Постави коментар